OVERFALL: En mann i midten av 30-årene får behandling ved Ullevål sykehus etter å ha blitt knivstukket natt til søndag. Foto: Fredrik Hove/Hovemedia.
OVERFALL: En mann i midten av 30-årene får behandling ved Ullevål sykehus etter å ha blitt knivstukket natt til søndag. Foto: Fredrik Hove/Hovemedia.

Politiet tror ikke på T-baneoverfall - samboer siktet for drapsforsøk 

Politiet begjærer samboer i 50-årene varetekstfenglet i to uker i full isolasjon. 
 Fornærmede får behandling på Ullevål sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag kom meldingen om at en mann i midten av 30-årene ble overfalt av fire personer ved t-banestasjonen på Ris i Oslo. Søndag morgen ble en kvinnelig bekjent av mannen pågrepet av politiet.

– Mannen har selv forklart at det var fire menn som overfalt ham. AMK rykket ut for å ta hånd om personen, og det viste seg da at han var knivstukket, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til TV 2 natt til søndag.

Etter det TV 2 får opplyst, fester ikke lenger politiet lit til denne forklaringen. I følge kjennelsen fra onsdagens fengslingsmøte, skal samboerparet ha vært på en fest samme kveld.

Samboer pågrepet

Det skal være fornærmedes samboer, en polsk kvinne i 50-årene, som ble pågrepet av politet søndag. Politiet fester ikke lit til historien om at mannen skal ha blitt overfalt av flere menn utenfor huset.

– Mye tyder på at dette har skjedd hjemme. Det har kommet opp en historie om at det var fire menn innledningsvis, men det har vi ikke noe tro på, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til TV 2.

Politiet har foreløpig ikke funnnet noe motiv for knivstikkingen. Ingen av de to innvolverte er kjent av politiet fra tidligere. 

– Vi tror at hun er gjerningkvinnen og det vil bli begjært fengsling i to uker i full isolasjon av hensyn til bevisforspilleslesfare, sier Kraby.

Etter det TV 2 erfarer var det kvinnen selv som ringte AMK etter at mannen var knivstukket.

Nekter straffskyld 

Det har vært gjennomført avhør i saken, og kvinnen i 50-årene nekter straffskyld.

– Vi har vært i avhør og kvinnen har forklart seg for politet. Hun hevder å ikke ha noe med knivstikkingen å gjøre, sier forsvarer Kirsten Sigmond til TV 2. 

To uker varetekt

I kjennelsen fra Oslo tingrett kommer det fram at kvinnen fengsles i to uker, undergitt brev-, besøks- og medieforbud i fengslingsperioden. Det begrunnes med nærliggende fare for at bevisforspillelse i saken om siktede får kontakt med fornærmede, husverten eller de bekjente som var til stede på festen siktede og fornærmede var på, før fornærmede ble skadet.