JAGES: Ved denne klinikken har den voldtektsdømte mannen bodd de siste årene. (Foto: Sundsvall Tidning)
JAGES: Ved denne klinikken har den voldtektsdømte mannen bodd de siste årene. (Foto: Sundsvall Tidning)

Hiv-smittet voldtektsmann på rømmen - etterlyses i hele Europa

Det er to uker siden voldtektsmannen rømte fra en lukket psykiatriavdeling ved Sundsvall sykehus i Sverige. Nå er han etterlyst over hele Europa. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen rømte mens han var sammen med personale fra sykehuset. Han har bodd på avdelingen i Sundsvall siden 2005 og har tidligere aldri rømt.

Talsmannen for klinikken, Bengt Eriksson sier til Sundsvall Tidning at de ikke tror den dømte voldtekstmannen, som er HIV positiv skal forgripe seg på nytt.

Dårlig fysisk form

– Vi tror ikke det, men man kan aldri garantere. Han er i dårlig fysisk form, så vi anser det som liten risk at han skal begå nye voldtekter, sier Eriksson.

Voldtektsmannen har imidlertid liten innsikt i hva det innebærer å bære HIV-smitte, så det kan være en sjanse for at sprer viruset.

Mannen skulle overflyttes til en ny avdeling etter at en ny lov trådte i kraft 1. oktober, der enkelte pasienter ikke skal få benytte seg av kommunikasjon på nett. 

Rømte etter lovendring

– Han fikk vite om overflyttingen og likte det dårlig. Vår teori er at dette er grunnen til at han rømte, forklarer talsmannen.

Politiet i Sverige bekrefter til Aftonbladet at voldtekstmannen nå er etterlyst i hele Europa.