- GI HØGMO TID:  Til tross for svake resultater hittil er John Arne Riise overbevist om at Per-Mathias Høgmo er rett mann for det norske landslaget. Foto: SCANPIX.
- GI HØGMO TID:  Til tross for svake resultater hittil er John Arne Riise overbevist om at Per-Mathias Høgmo er rett mann for det norske landslaget. Foto: SCANPIX.

John Arne Riise ber folket stå bak Høgmo

– Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre trener, sier Kypros-proffen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per-Mathias Høgmo har bare vunnet en av tolv kamper som landslagssjef. Nå ber mannen med flest landskamper med flagget på brystet, John Arne Riise, om tålmodighet med landslagssjefen.

– Per-Mathias er det ikke noe feil med. Han er et fantastisk menneske som får deg til å prestere. Jeg kunne ikke tenkt meg en bedre trener med så mange unge på laget, sier Riise til TV 2 Sporten.

Tviler på at Norge kvalifiserer seg
Riise har aldri lagt skjul på sin begeistring overfor landslagssjefen. Selv om det har buttet imot og Norge har havnet på en historisk svak 76.-plass på FIFA-rankingen, har ikke Riise mistet troen på Høgmo. Han vil gi Høgmo tid - og påpeker at landslaget er inne i et generasjonsskifte, etter at blant andre han selv og Brede Hangeland har gitt seg.

– Det er tynt med rutine, men vi har mange lovende spillere og står foran en spennende framtid. Per-Mathias har mange gode tanker for disse, sier Riise.

Spørsmålet er om Høgmo rekker å få fart på Norge slik at EM-sluttspillet er innen rekkevidde.

– Jeg håper Norge kvalifiserer seg til EM, men jeg tviler egentlig på det, innrømmer Riise som hevder han foreløpig ikke kjenner abstinensene etter landslagsspill.

– Min rolle er å heie på det norske landslaget nå, sier han.

I toppform om to-tre uker
Trolig følger han fredagens EM-kvalifiseringskamp mot Malta fra TV-stolen på Kypros. Der har 34-åringen rukket å funne seg godt til rette etter overgangen i månedsskiftet august/september.

– Det har vært veldig hektisk til nå, men det virker veldig bra. Nivået er bra, jeg har dyktige medspillere og supporterne er engasjerte, sier Riise som sier han er overbevist om at Apoel var riktig karrieresteg.

Hittil har Riise brukt fritiden å komme seg til rette i sitt nye hjem. Samtidig har han jobbet med å prikke inn formen. En sommer uten altfor mye fotballspilling har fått sine konsekvenser. Fortsatt har han ikke sluppet til i Champions League for Apoel.

– Fysisk sett er jeg i toppform, men jeg mangler litt på fotballformen. Gi meg to til tre uker, sier John Arne Riise - vel vitende om at Barcelona gjester Kypros om knappe to uker.