Lakseburger

Og Omega 3-smørbrød

Lakseburger og Omega 3-smørbrød. Foto: TV 2
Lakseburger og Omega 3-smørbrød. Foto: TV 2

Daglig inntak av Omega 3 er viktig for små og store. Wenche gir deg noen gode og lettvinte forslag for å få det til.
Omega 3 finner vi blant annet i fet fisk som for eksempel laks, ørret, makrell og sild.

Omega 3-smørbrød, helt enkelt:

 

Grov brødskive servert med makrell i tomat, rikelig med finsnittet slangeagurk og finhakket løk.


Burger av laks, en favoritt hos små og store:


600 g laksefilet, uten skinn og bein, eller annen fet fisk
2 ss gressløk eller finhakket vårløk
1 ½ ts salt
grovmalt pepper
1 ss iskaldt vann
grove burgerbrød eller grove brødskiver
salat, tomat, agurk ev løk i tynne skiver

Finhakk laksefilet og gressløk vårløk.
Bland sammen med salt, pepper og iskaldt vann.
Form til flate lakseburgere.
Stek lakseburgerne 2-3 minutter på hver side i panne med litt olje eller smør.
Server i grove hamburgerbrød eller grove brødskiver med salt, tomat, agurk og ev tynne skiver rå løk og ev en yoghurtdressing.


Yoghurtdressing:


1- 1 1/2 slangeagurk
3 dl matyoghurt
1 fedd hvitløk
1 ss god olivenolje
saft av ½ sitron
salt, pepper
litt sukker
finhakket frisk mynte eller kruspersille
Del agurken på langs og skrap ut innmaten.
Rasp agurken grovt opp eller del den i tynne strimler.
Legg den i et dørslag og dryss med litt salt.
La den ligge og renne av seg,klem ut vannet.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker.
Vend inn godt avrent agurk.