GÅR MOT KUTT FOR NRK: Riksskrinkasteren har ikke fått økningen på 146 millioner som de ba om. Her er NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
GÅR MOT KUTT FOR NRK: Riksskrinkasteren har ikke fått økningen på 146 millioner som de ba om. Her er NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Foto Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

NRK ba om  lisensøkning – får ikke en krone

Det går mot kutt i NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I statsbudsjettet som legges fram onsdag, blir det klart at NRK-lisensen fryses på dagens nivå, som er 2527 kroner og åtte prosent moms.

Det til tross for at NRK ønsket seg 73 kroner økning i 2015. På grunn av prisstigning betyr dette at det reelt sett blir kutt i midlene til NRK i forhold til dagens midler.

NRK har regnet lisensøkningen inn i sine planer for 2015, og blir nå nødt til å gjennomføre omfattende kutt. I deres ønske om 73 kroner i økning lå allerede en rasjonalisering på 65 millioner kroner.

Varsler kutt på 300 millioner

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen sier til Kampanje.com at rikskringkasteren vil få et behov for å kutte kostnader og effektivisere NRKs virksomhet i en størrelsesorden på over 300 millioner kroner.

Lisenspengene utgjør 97 prosent av NRKs samlede inntekter. NRK skriver i sitt årlige lisensbrev til Kulturdepartementet at de regnet med to millioner lisensbetalere i 2015, noe som ville gjort at økningen ble på 146 milloner kroner.

De skriver at pengene skal dekke økning i lønninger, økning i visningsrettigheter, mer utgifter til sikkerhet og beredskap og dobbeltdistrubisjon av radio på DAB og FM.

TV 2 har foreløpig ikke fått noen kommentar fra NRK.

Følg framleggelsen av statsbudsjettet direkte her!