HAR IKKE HØRT NOE: Yngve Hallén måtte før helgen svare på korrupsjonsanklager. Nå går det mot rettssak.
HAR IKKE HØRT NOE: Yngve Hallén måtte før helgen svare på korrupsjonsanklager. Nå går det mot rettssak.

Hallén-advokat sender prosessvarsel etter korrupsjonsanklager

Fotballpresident Yngve Hallén har ikke fått beklagelse fra agent Knut Høibraaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Før helgen beskyldte den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten nåværende fotballpresidenten Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for korrupsjon i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang til Sogndal i 2008.

Opplysningene kom frem i boken «Fotballagenten – Røverhistorier fra Fotball-Norge», som ble gitt ut fredag 3. oktober.

Har ikke hørt noe
Hallén gikk hardt ut mot det han kalte feilaktige påstander i boken. Fotballpresidenten varslet at han ville forfølge saken juridisk. Halléns advokat Jon Wessel-Aas håpet også at Kagge forlag ville trekke tilbake boken og beklage. Fem dager seinere har han ikke hørt et knyst fra Høibraaten-leiren.

PÅ SAKEN: Advokat Jon Wessel-Aas.
PÅ SAKEN: Advokat Jon Wessel-Aas.

– Vi har ikke fått noen annen formell tilbakemelding enn på fredag. Da fikk vi beskjed om at vi sikkert ikke hadde lest boken og gjerne kunne hente den på forlaget. Vi hadde selvfølgelig fått de aktuelle sidene, sier Wessel-Aas.

Kagge forlag bekreftet overfor advokaten at de aktuelle sidene samsvarte med det som stod i boken.

– Det er i grunn den eneste tilbakemeldingen vi har fått derfra. Da vet vi hvor landet ligger, sier Wessel-Aas.

– Kan ikke leve med å la det ligge
Nå bekrefter advokaten at han vil sende et såkalt prosessvarsel i saken, noe som er det første skrittet på vei mot en rettssak. I varselet vil Hallén-leirens krav og grunnlag fremgå. Høibraaten og Kagge forlag må innen rimelig tid ta stilling til kravet og grunnlaget.

– I den posisjonen Hallén er i, kan han ikke leve med å la det ligge. Vi kommer til å følge det opp rettslig. Nå utarbeider vi det som kalles et prosessvarsel. Det er det første formelle skrittet før vi går til retten med et nærmere formulert krav. Det vil ikke ta lang tid, sier Wessel-Aas.

– Er det for sent for Høibraaten og Kagge forlag å beklage nå?

– TV-kanaler og aviser kan til en viss grad rette opp ved å dementere saker i samme flate dagen derpå eller i uken etter. Problemet med forlagsbransjen er at de ikke kan gå ut med dementi i avisen. Vi aner jo ikke hvem som har kjøpt boken. De kan ikke nå det samme publikum. Det er en mer dramatisk avgjørelse å gi ut en bok, men det kan godt hende det finnes løsninger. Vi kan jo få en erklæring i brev som Hallén kan bruke utad senere, sier Wessel-Aas.