ØNSKET I HJEMLANDET: Mesut Özil er tidenes bomkjøp i manges øyne, men Bayern München vil likevel ha midtbanespilleren. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
ØNSKET I HJEMLANDET: Mesut Özil er tidenes bomkjøp i manges øyne, men Bayern München vil likevel ha midtbanespilleren. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS

Fotballryktene:
– Arsenal sa nei til Bayern München

Og Arturo Vidal kan bli lagt ut for salg i januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Verden går videre selv om ingen fotballspillere skifter beite på noen uker.

Men ryktebørsen stopper ikke opp av den grunn.

Nå er det landslagspause i klubbfotballen, og gode muligheter for å lansere nye overgangsspekulasjoner.

Skal en tro sosiale medier, så er Mesut Özil trolig den dårligste spilleren i Premier League. Men til tross for at tyskeren stort sett har gjort alt feil etter overgangen til Arsenal fra Real Madrid, skal en klubb av Bayern Münchens format ha kommet med et bud på ham i sommer, skriver Metro. Men manager Arsene Wenger takket høflig nei til tilbudet fra tyskerne. Wenger håper sikkert at Özil skal senke pasningskvaliteten sin ned til nivået han hadde i Real Madrid, hvor han ikke traff på like mange pasninger som i Arsenal - hvor han er blitt ødelagt som spiller.

For nå skal ikke Arsenal lenger være en klubb som selger sine største stjerner. Nå skal det kjøpes til den store gullmedaljen, dersom en skal tro Daily Star. Ifølge avisen er Wenger klar for å hente inn tre mann i januar. Sami Khedira skal på det nærmeste være klar. Litt smalltalk med Real Madrid om overgangssummen skal være det eneste som gjenstår. I tillegg skal de offensive midtbanespillerne Anderson Talisca og Julian Draxler være aktuelle for overganger. Et lag som ikke hadde plass til Cesc Fabregas på grunn av overflod av offensive midtbanespillere, vil nok svært trolig rydde plass til to til på nyåret.

Iker Casillas er en levende legende i Real Madrid. Men så fremt han ikke ønsker å legge opp nå, så blir han ikke noen «enklubbsmann». For i likhet med sin tidligere lagkamerat Raul, så har Casillas havnet på benken på sine gamle dager. Men han holder fortsatt et høyt nivå, selv om det kanskje ikke er høyt nok for verdens beste klubblag. Og da er det kanskje ikke så rart at han ser seg om etter en ny klubb. Når han da ifølge Daily Star sier at han kan tenke seg å spille i England, så blir nok en gang Arsenal og Liverpool nevnt som de mest aktuelle klubbene. Så spørs det da om Wenger vil hente Casillas for å konkurrere med Wojciech Szczesny og David Ospina, som både er yngre og landslagskeepere.

Selv om Simon Mignolet har fått nye hansker uten ballgrep i sommer, så er nok neppe Liverpool den klubben som står først i køen for Casillas heller. Klubben hadde i helgen hans tidligere landslagskonkurrent Victor Valdes på besøk. Mye tyder på at den tidligere Barcelona-keeperen signerer for de røde når han er friskmeldt fra kneskaden som har holdt ham borte fra fotballen i månedsvis, skriver Goal.

En som ser ut til å ha gitt opp Liverpool-karrieren sin er den unge spanjolen Suso. Mange trodde han ville forsvinne til Porto i sommer, men det ble ingenting av overgangen. Nå skriver Daily Express at 20-åringen har bestemt seg for å gå til AC Milan. Spørsmålet nå er om Liverpool vil prøve å få noen kroner for ham i januar eller om de vil holde ham ut kontraktstiden og la ham gå gratis til sommeren.

En som kan være på vei inn på Anfield er det vandrende gule kortet Cheick Tiote. Ivorianeren er lei av å løpe rundt som en levende gressklipper på St. James' Park og bare tape. Han er ikke interessert i å være med det synkende skipet ned i Championship, og ser for seg en overgang i januar. Ifølge Daily Express skal Liverpool ha romlet sammen 160 millioner kroner til et kjøp av midtbanespilleren.

Arturo Vidal ser ut til å være lei av en tilværelse som suveren i Italia med Juventus. For å få en litt større utfordring foran toppoppgjøret med Roma på søndag, valgte han derfor å se hvordan han ville prestere dersom han tok et døgn uten søvn før kampen. Dessverre for chileneren ble han avbildet på en bar i femtiden fredag morgen, noe som førte til en bot på rundt 800 000 kroner og et sete på tribunen for å se kampen mot Roma. Juventus nektet å selge 27-åringen i sommer, men dersom Manchester United fortsatt er villig til å bla opp en halv milliard for en partyløve med skrantende knær, så er det ikke umulig at de får ham i januar, skriver Daily Mirror.

Bruno Martins Indi overrasket alle ved å dra til Porto i sommer. Alle trodde at forsvarsspilleren ville følge Louis van Gaal til Manchester United. Som venstrefotet midtstopper, så var han den perfekte spilleren for den tidligere nederlandske landslagssjefen. Men det ble Marcos Rojo som havnet på Old Trafford i stedet. Ifølge Sport Witness har Martins Indi fortsatt tett kontakt med van Gaal, så det er slett ikke umulig at han en gang i fremtiden dukker opp i rød trøye.

Med Khedira på vei til Arsenal, så trenger Real Madrid dekning på defensiv midtbaneposisjon. Da dukker det selvsagt opp et godt, gammelt rykte. Nemlig at Chelsea Ramires er på vei til den spanske hovedstaden. Carlo Ancelotti hentet brasilianeren til Chelsea, og vil gjerne jobbe med 27-åringen igjen, skriver TalkSPORT.

Petr Cech så ut til å ha funnet seg til rette på benken på Stamford Bridge. Men etter at han fikk prøve seg litt på banen mot Arsenal da Thibaut Courtois ble skadet, så husket han hvor gøy det var å spille fotball. Sky Sports skriver at tsjekkeren forsvinner så fort han har muligheten dersom Courtois fortsatt skal være førstevalg.

Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp trenger ikke talentspeidere. Han gjør det ganske enkelt. Han henter spillere han har vært manager for før og som han kjenner godt. Nå har han plassert de to veteranspissene Emmanuel Adebayor og Jermain Defoe øverst på ønskelisten sin for januar, skriver The Sun.