Denne småbilen blir en liten utstyrsorgie

Ny Opel Corsa er rett rundt hjørnet. 

Ny Opel Corsa er rett rundt hjørnet - med mye utstyr vi tidligere bare forbandt med store og eksklusive biler.
Ny Opel Corsa er rett rundt hjørnet - med mye utstyr vi tidligere bare forbandt med store og eksklusive biler.

Da Opel Corsa ble lansert for 32 år siden, var småbiler typisk blikkboks-lignende saker med minimal komfort og bare det aller mest nødvendige av utstyr.

Hopper vi fram til januar 2015 og introduksjonen av femte generasjon Corsa, kan vi trygt fastslå at verden har forandret seg - mye. Konkurransen i denne klassen er beinhard - det gjør at bilprodusentene har løftet småbilene sine mange hakk bare de siste årene.

Nå også i en småbil

Opel selv er såpass ambisiøse at de hevder nye Corsa skal sette en ny standard i småbilklassen. Og lista over teknologi og utstyr er absolutt egnet til å imponere.

Det handler blant annet om å tilby utstyr som tidligere var forbeholdt de største og mest eksklusive modellene. Nå blir det også tilgjengelig i en småbil som Corsa. 

Morsom småbil: Sjekk denne!

Varsellys i frontruten

Blant annet introduserer Corsa en rekke nye førerassistentsystemer, mange av dem unike i denne klassen.

Du kan få den med blindsonevarsling, Opel Eye frontkamera med skiltgjenkjenning, varsling ved uønsket filskift, automatisk blending av lys.

Corsa kommer også med kollisjonsvarsling som varsler for fare for påkjørsel, med et rødt varsellys som projekteres i frontruten.

Les hva denne Volvoen skal advare deg mot

Applikasjoner

Advanced Park Assist er også tilgjengelig, dette skal  automatisk styre deg inn på parkeringsplasser.

Svært mye styres fra en  7-tommers berøringsskjerm i midtkonsollen. Opels IntelliLink-system sørger for at både Apple- og Android-enheter kan styres med stemmekontroll.

En rekke applikasjoner er tilgjengelig, som BringGo for navigasjon, Sticher og TuneIn for internettradio og podcaster. Systemet har også en FlexDock for  oppbevaring og lading av smarttelefoner.

Oppvarmet ratt standard

Innstegsmodellen heter Edition, blant standardutstyret her er klimaanlegg, oppvarmet skinnratt, DAB+ og City-mode for enklere manøvrering i trange bygater.

Toppmodellen Premium har utstyr som delskinnseter i mørk eller lys utførelse, Bi-Xenon med svinglys og LED kjørelys, tåkelys, dobbelt bagasjeromsgulv, elektronisk klimaanlegg, IntelliLink infotainmentsystem med stemmekontroll, enkel smarttelefon-tilkobling, integrert berøringsskjerm klargjort for apper, avstandssensor, ryggekamera og regnsensor.

Gunstig priset

Opel Corsa lanseres i Norge som femdørs-utgave i januar 2015.

- Nye Opel Corsa med vår nyutviklede sterke 90-hesters ECOTEC Direct Injection Turbo-motor, får en startpris ned mot 160.000 kroner. Vi sikter mot 1000 solgte Corsa i Norge neste år, sier administrerende direktør i Opel Norge, Bernt G. Jessen, i en pressemelding.

Lillebror er en av de mest sjarmerende småbilene du kan kjøpe

LES OGSÅ: Dette er de beste småbilene