SLITER MED SPILLETID: Joshua King åpner for klubbytte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SLITER MED SPILLETID: Joshua King åpner for klubbytte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

King kan forsvinne fra Blackburn i januar

– Jeg er 22 år og kan ikke sitte på benken en hel sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLESTRØM (TV 2) Joshua King er lenge blitt sett på som den neste store spissen for Norges landslag. Og under Per-Mathias Høgmo har han fått tillit til å vise hva han er god for.

Mot England for en måned siden var angriperen en av de som fikk mest skryt av de norske spillerne.

– Kan ikke sitte på benken en hel sesong
Men likevel sliter King med å få spilletid i Blackburn. På ti kamper i Championship har nordmannen bare startet to. Resten har han startet på benken.

Det bekymrer landslagsspissen.

– Jeg er 22 år og kan ikke sitte en hel sesong på benken. Vinduet åpner i januar, og om ikke ting endrer seg må jeg se meg om etter nye muligheter. Men jeg vil ikke tenke for mye på det nå, sier han.

Den norske landslagsspissen mener han har taklet situasjonen bra, og at han er blitt motivert til å gjøre det lille ekstra.

– Jeg har faktisk taklet det ganske bra. Men det har nok litt å si at jeg fikk spilt mot England og Italia. Da viste jeg at det ikke er fotballen det er noe feil med. Jeg har kommet meg fint gjennom denne måneden og vært først på treningsfeltet hver eneste dag og gjort ekstraarbeid, sier han.

Han innrømmer likevel at det er frustrerende med lite spilletid til tross for at han viser positive takter på trening.

– Det er frustrerende når man jobber hardt og er god på trening. Alle andre skryter av deg, utenom treneren. Men når jeg får sjansen gjør jeg det jeg kan, sier han.

Nå er 22-åringen glad for å være på plass med resten av det norske landslaget.

– Det er gøy å komme på samling og føle seg litt mer verdsatt og kjenne at folk har tro på deg. Det blir litt at jeg spiller for meg selv og prøver å bevise noe der nede, sier han.

Fikk Høgmo-skryt
På tirsdagens pressekonferanse trakk Per-Mathias Høgmo frem King som en av de spillerne han var mest fornøyd med.

– Det gleder meg å se en Joshua King så til stede og så opptatt av å bli god. Han har et ønske om å gi sitt beste for laget Norge. Jeg har sett en klar modenhet for å bli en bedre fotballspiller. Han har en fantastisk fin utvikling, sier Høgmo.

Det er en beskrivelse hovedpersonen selv er enig i.

– Ja, det kan jeg være enig med ham i. Jeg vokser etter hvert som tiden går, får mer erfaring og lærer mye. Så jeg har tatt noen steg fremover siden debuten mot Island,sier han.