FØRSTE UTTALELSE: Jennifer Lawrence tar sterk avstand fra hacke-skandalen og kaller det en sexforbrytelse. Foto: Scanpix.
FØRSTE UTTALELSE: Jennifer Lawrence tar sterk avstand fra hacke-skandalen og kaller det en sexforbrytelse. Foto: Scanpix.

Jennifer Lawrence snakker ut for første gang om nakenskandalen: – Det er en sexforbrytelse!

Jennifer Lawrence (24) bryter tausheten etter private nakenbilder lekket på nettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I novemberutgaven av Vanity Fair, bryter Jennifer Lawrence for første gang tausheten etter hackeskandalen i sommer. Flere kjendiskvinner har fått iColud-kontoene sine hacket, og nakenbilder er på ville veier.

Faksimile: Vanity Fair
Faksimile: Vanity Fair

– Jeg ba ikke om dette

Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst og Ariana Grande er alle ofre for nakenskandalen, og nå kommer Lawrence med en uttalelse om den grove handlingen.

– Bare fordi jeg er en offentlig person, bare fordi jeg er en skuespiller, betyr det ikke at jeg ba om dette, sier Lawrence som ble hacket i august. Private nakenbilder av stjernen har skapt stor blest i media, og flere kjente artister og skuespillere frykter de nå skal være neste offer.

FBI på saken

Hackeren skal ha publisert en liste over kjendisnavn som er utsatt for hackeskandalen. Over hundre navn står oppført på listen, som satte FBI på saken.

Lawrence var en av de første og mest kjente navnene som ble oppført på listen. Også kjendiser som Kim Kardashian, Kate Upton og Cara Delevingne er utsatt for bildeskandalen.

Frustrerende situasjon

Den Oscar-vinnende stjernen tar sterk avstand fra hackingen, og frustrasjonen til skuespilleren kommer tydelig frem i intervjuet.

– Det er min kropp, og det skal være mitt valg. Det faktum at det ikke har vært mitt valg er kvalmende. Jeg kan ikke forstå at vi bor i en slik verden, fortsetter hun til Vanity Fair.

Etter skandalen kom Lawrence med en uttalelse gjennom sin talsperson, men det er først nå hun har satt sine egne ord på følelsene.

– Det er ikke en skandale, det er en sexforbrytelse, sier hun.