Røyk stiger opp etter et angrep på grensebuen Kobani. Byen er under hardt press, og står i fare for å bli erobret av terrorgruppen IS. , (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Røyk stiger opp etter et angrep på grensebuen Kobani. Byen er under hardt press, og står i fare for å bli erobret av terrorgruppen IS. , (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

– Kobani er i ferd med å falle

Islamistiske opprørere er i ferd med å erobre den syriske grensebyen Ayn al-Arab, også kjent som Kobani

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den USA-ledede koalisjonen gjennomførte tirsdag nye luftangrep mot opprørere i den syriske grensebyen Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani.

Konani er en viktig grenseby mellom Syria og Tyrkia. Kurderne utgjør majoriteten i byen, og mange har flyktet dit fra andre steder som er angrepet av IS.

Angrepene ble gjennomført dagen etter at IS-opprørere rykket inn i Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani. Opprørerne har tatt kontroll over tre områder øst i byen etter harde kamper mot kurdiske styrker. Angrepene har forsinket IS-krigerne, men ikke stoppet dem.

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.frykter byen vil bli erobret av terroristene.

– Terroren vil ikke ta slutt før vi samarbeider om en bakkeoperasjon, sa Erdogan i en TV-overført tale i den østlige byen Gizantep tirsdag.

Han mener angrepene fra lufta ikke er nok til å stanse framrykkingen til den ytterliggående gruppa Den islamske staten (IS).

– Flere måneder har gått uten at det er oppnådd noe resultat. Kobani er i ferd med å falle, sa han videre.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights spredte kampene mellom IS og kurderne seg til nye områder, sør- og vestover, i byen tirsdag.

Det har vært harde kamper i og rundt grensebyen i flere dager. Dersom IS faktisk klarer å erobre den, vil den ekstreme islamistgruppen få kontroll over en lang strekning av den syrisk-tyrkiske grensen.

(©NTB/TV 2)