VANT I RETTEN: Morgan Andersen krevde erstatning fra Aftenposten, og fikk medhold i ankesaken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VANT I RETTEN: Morgan Andersen krevde erstatning fra Aftenposten, og fikk medhold i ankesaken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Morgan Andersen vant ankesak mot Aftenposten

Aftenposten må betale Morgan Andersen 100.000 kroner i erstatning for ærekrenkelser, har lagmannsretten avgjort. I tillegg må avisa betale Andersens sakskostnader på 500.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett er den motsatte av hva tingretten kom fram til. Aftenposten er imidlertid frikjent på punktet som gjaldt økonomisk tap, skriver Fredriksstad Blad.

Striden dreier seg i hovedsak om en artikkel som sto på trykk 14. desember 2011, der det ble hevdet av Morgan Andersen sto bak en mistenkelig avtale knyttet til spilleren Abgar Barsom da Andersen var direktør i Fredrikstad Fotballklubb. Andersen har stått fast på at han ikke har noe med den avtalen å gjøre fordi han var sykmeldt på det tidspunktet.

Opprinnelig krevde Morgan Andersen 3,8 millioner kroner av Aftenposten.

– Jeg har hele tiden sagt at pengene ikke var det viktigste. Aftenposten tilbød meg først 50.000 kroner, og deretter 100.000 kroner – men nektet å beklage artikkelen. Det var mye av grunnen til at jeg gikk til søksmål. Nå er det klart at lagmannsretten mener at avisen skal betale erstatning, og det er en gedigen seier for meg, sier Andersen. (©NTB)