TIL DHK: Nacor Medina (t.v.) spilte under Christian Berge i Elverum forrige sesong. Nå er han klar for Drammen.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TIL DHK: Nacor Medina (t.v.) spilte under Christian Berge i Elverum forrige sesong. Nå er han klar for Drammen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

DHK henter omstridt svenske

Nacor Medina Perez sa opp i Elverum. Nå er han klar for Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nacor Medina Perez sa opp kontrakten sin med Elverum med umiddelbar virkning 24. september etter en episode på trening dagen før.

Svensken har et langt rulleblad på håndballbanen, og var blant annet i trøbbel med en tilskuer under en sluttspillkamp mot Bækkelaget forrige sesong.

Likevel var det ikke noe problem for ham å finne seg en ny klubb.

– Veldig stolt
Mandag kveld signerte han en kontrakt med Drammen.

– Jeg er utrolig fornøyd og veldig stolt over at han velger oss. Etter at han sa opp i Elverum har ikke telefonen hans stått stille, sier daglig leder Frode Scheie til TV 2.

Det er et eksternt spleiselag som har gjort det mulig for DHK å hente Medina. Den tidligere landslagsmålvakten er ikke redd for at de har hentet seg trøbbel.

– Vi er fullt klar over hva vi gjør. Jeg synes Christian Berge uttalte seg veldig bra da de hentet ham i fjor. Vi er klar over at han ikke er en A4-person. Og det blir vi som ledere som skal sørge for at det går bra. Det synes jeg Elverum klarte forbilledlig forrige sesong.

– Han har vært ute i hardt vær tidligere, men han har fått barn og blitt mer voksen – og hos oss kommer han til et trygt og godt miljø hvor han blir godt ivaretatt. Og så elsker jeg å jobbe med spillere som ikke er helt A4-typer, og som har noen utfordringer som det går an å jobbe med, sa Berge til Østlendingen den gangen.

Mye trøbbel
For Medina har vært involvert i mye på parketten. Han ble utestengt fra all håndball i Sverige i seks måneder etter at han i en kamp mellom Redbergslid og GUIF slo ned Mattias Zachrisson.

Bare et år senere fikk han en ny lang karantene. Denne gangen måtte han sone to måneder etter å ha spyttet Skånelas Christoffer Brännberger i ansiktet.

Brännberger spilte forrige sesong for Runar, men var skadet de to gangene klubben møtte Elverum. Han er nå i Haslum, men Medina blir ikke klar til onsdagens kamp mot de regjerende seriemesterne.

– Han er en temperamentsfull person, men han er en stor profil og jeg mener vi trenger slike spillere i norsk håndball. Det skal være rom for spillere som Medina. Det er ingen som har skapt mer furore enn Anja Andersen, og vi kjenner alle hennes sider, mener Scheie.

Vinnerskalle
Han tror at Medinas vinnerinstinkt er årsaken til at det av og til koker over.

– Han er en vinnerskalle av dimensjoner, som stiller krav til seg selv og dem rundt seg. Da hender det at det koker litt over. Men han er en profil og han må få lov til å være seg selv, så lenge han holder seg innenfor lover og regler. Og det tror jeg ikke blir noe problem, sier Scheie.

15. oktober møtes Drammen og Elverum, men det skal holde hardt at Medina blir klar til den kampen.