KRITISKE: Rosenborg-supporterne er kjent for å stille tydelige krav til klubben i sitt  hjerte. Nå håper de at RBK-styret gjør alvor av planene om en bred trenerjakt. Foto: SCANPIX
KRITISKE: Rosenborg-supporterne er kjent for å stille tydelige krav til klubben i sitt  hjerte. Nå håper de at RBK-styret gjør alvor av planene om en bred trenerjakt. Foto: SCANPIX

RBK-fansen skeptiske til Dag-Eilev Fagermo

Håper klubben ser lenger enn til Skien i trenerjakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dag-Eilev Fagermo og Kåre Ingebrigtsen seiler opp som de største favorittene til å bli Rosenborgs nye hovedtrener.

Det mottas ikke akkurat med hallelujastemning blant Rosenborg-supporterne.

– Fagermo er nok ikke en person som vekker voldsom begeistring blant oss supportere. Fotballmessig er det riktig filosofi, men jeg får litt den samme følelsen som jeg hadde under Per Joar Hansen og Jan Jönsson. De fikk tilbud om jobben etter å ha prestert over en kortere periode. Fagermo har vel vært i Odd i sju år og det er først i år han tar medalje, og det i en liga der nesten alle tar medalje. Han har for all del gjort det bra i høst, men entusiasmen bruser ikke akkurat for han, sier Kenneth Kjelsnes i supporterklubben Kjernen.

Han virker litt mer positiv til Kåre Ingebrigtsen, men også der ser talsmannen klare svakheter.

– Det er vanskelig å være negativ til Kåre, og det har jo vært flere plusser med det Kåre har vist i høst. Sammenlignet med det som var - og det var jo ikke bra - har Kåre utviklet laget mye. Samtidig er det en del spørsmål der: Blant annet manglende erfaring og at han bare har hatt en kortere periode med suksess. Vi føler Rosenborg har hatt for tradisjon å ansette trenere med suksess over for kort tid. Da blir vurderingsgrunnlaget for spinkelt, sier Kjelsnes.

Håper klubben ser ut av landet
Han stiller samtidig spørsmål ved om Rosenborg - gitt at Ingebrigtsen og Fagermo er de heteste kandidatene - har gått bredt nok ut i trenerjakten.

– Da Perry fikk sparken, var klubben klar på at de skulle foreta en skikkelig evaluering og gå bredt ut i trenerjakten. Foreløpig ser det ut som jakten har stoppet i Skien, og jeg vil jo ikke akkurat si det er veldig langt. Norsk fotball er ikke akkurat på topp om dagen, og da hadde det neppe skadet å hente litt impulser fra andre steder, sier Kjelsnes.

Samtidig legger ikke Kjernen-lederen skjul på at det fortsatt finnes begeistring for en nordmann. Nemlig Trond Sollied.

– Hvis jeg skal være konkret på et navn, må det være han. Han er en mann som virkelig ville fått entusiasmen tilbake blant supporterne. Jeg ser at det kan være visse ting ved han som kan bli regnet som et minus, men han har utvilsomt vist resultater. Derfor er det litt kjedelig at det virker som om klubben allerede har avfeid ham, sier Kjelsnes.

Når det er sagt undrer Kjelsnes seg om det er riktig å prioritere trenerjakten først.

– Det virker som om vi har en sportslig leder som sitter på oppsigelse, og at vi derfor må ha inn en ny i den rollen. Det er kanskje den viktigste rollen i klubben, og den rollen som skal bestemme mye av framtiden. Da bekymrer det meg litt at vi ikke ser på den rollen før vi tar neste steg. Det virker litt uprofesjonelt, sier Kjelsnes.

Etterlyser større åpenhet
Han understreker at han stort sett baserer seg på det han har lest i media - og at Rosenborg sjelden er hovedkilden. Nettopp det frustrerer litt.

– Rosenborg har lovet en skikkelig evaluering av hele den sportslige organisasjonen, men foreløpig har vi ikke hørt mye om den. Jeg synes det er på tide at noen stikker hodet fram i media og forteller litt om hva som blir gjort, sier Kjelsnes.

Han sier han har forståelse for at klubben ikke kan gå ut med navn på aktuelle trenere eller sportslig ledere, men:

– Jeg tror klubben med fordel kunne vist mer åpenhet. Det går an å fortelle litt for å betrygge oss supportere uten at du nødvendigvis avslører for mye. Den «ingen kommentar-trenden» passer heller ikke åpenhetskulturen til Rosenborg, sier Kjelsnes.

I Rosenborg er man klare på at det er styreleder Ivar Koteng som skal uttale seg om den sportslige evalueringen klubben er i gjennom nå. Men han ønsker ikke å kommentere utspillene fra Kjernen.

– Nå skal vi ikke kommentere noe angående trenerjakten før treneren er på plass. Hvis jeg sier en ting til deg, ringer neste avis og skal ha en kommentar til det. Vi kan ikke bruke all vår tid på journalistene. Det jeg kan si er at vi skal gjøre en grundig jobb på alt, sier Koteng til TV 2 Sporten.

– Fortjener ikke supporterne å få vite litt underveis?

– Vi gjør en grundig jobb på alt, svarer Koteng.