Reinskav med øl, regnbuerøtter og jordskokkmos. Foto: TV 2
Reinskav med øl, regnbuerøtter og jordskokkmos. Foto: TV 2

Reinskav med øl

Ovnsstekte regnbuerøtter og jordskokkmos

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag byr Wenche på høstens nydelige grønnsaker i mange farger, kombinert med deilig reinsdyrkjøtt.

Reinskav med øl, ovnsstekte regnbuerøtter og jordskokkmos:

 

I stedet for kraft, kan øl gi en fin og fyldig smak til retter av vilt.
Bruk gjerne mørkt alkoholfritt øl(typen bayer)
600 -700 g reinskav (frossent)
Smør til bruning
1 ts salt, grovmalt pepper
1 ts tørket timian
1 1/2 - 2 1/2 dl fyldig øl
1 dl rørte tyttebær
2-3 ss snøfrisk med einebær(smørbar hvit geitost) eller rømme

Ovnstekte rotgrønnsaker:


8-10 røtter av forskjellige slag/ type ”regnbuerøtter”
Olje, salt, pepper

Jordskokkmos:


Ca 600 g jordskokk
1-2 persillerøtter eller 2-3 skiver sellerirot
Salt, pepper
2-3 ss smør

Skrell og del røtter i grove biter og legg i et ildfast fat. Vend inn olje, salt og pepper.
Stek i varm stekeovn ved 225oC i 45-50 min til røttene er møre.

Skrell og del jordskokk og sellerirot/persillerot i små biter og koke møre i usaltet vann.
Hell av mesteparten av kokevannet og mos jordskokkene.
Smakt til med salt, pepper og ev litt smør.
Stek reinskav i smør i varm panne.
Dryss over salt, grovmalt pepper og tørket timian.
Tilsett ølet og la retten trekke i 8-10 min.
Rør inn Snøfrisk med enebær eller rømme, og la gryten trekke videre i 2-3 min til sausen er fyldig.
Smak til med salt og pepper og ev rørte tyttebær.