ETTERTRAKTET: Strømsgodsets Martin Ødegaard med en stor sjanse i slutten av eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Strømsgodsets Martin Ødegaard med en stor sjanse i slutten av eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ødegaard invitert til Barcelona for å se på forholdene

Den ettertraktede unggutten Martin Ødegaard  (15) er ønsket av gigantklubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har ikke manglet på interesserte klubber etter at Martin Ødegaard eksploderte inn på den norske fotballscenen denne sesongen.

Stort sett de fleste storklubbene i Europa har vært for å se på 15-åringen, og signalisert sin interesse.

Nå har en av verdens desidert største klubber, spanske Barcelona, meldt sin konkrete interesse og de har sågar invitert Ødegaard pluss far Hans-Erik til byen for å se på forholdene skriver VG.

– Det er riktig at Barcelona ønsker å få besøk av Martin og Hans Erik for å bli bedre kjent, sier FIFA-agent Kent Karlsen til VG. Ifølge avisen er det ham som har formidlet interessen fra storklubben.

Blir trolig klubbesøk

Selv tar 15-åringen det tilsynelatende med knusende ro, men det virker sannsynlig at han skal undersøke noen muligheter når den norske sesongen er over.

– Det kan fort hende at jeg kommer til å besøke noen, vi får ta det etter sesongen, sier Ødegaard, som avviser at noe er avtalt.

Spillerens fremtid var også tema på Per-Mathias Høgmos pressekonferanse når landslaget samlet seg i Lillestrøm mandag.

– Han har et veldig spesielt talent, men det er ikke noe fasit på hva han skal gjøre. I realiteten er det to valg: å gå via en internasjonal utviklingsklubb á la Ajax, det andre er å gå rett til en toppklubb. Vi har sett mange som har lykkes med det første, sa Høgmo.

Blir ikke første opphold

I fjor var Martin Ødegaard på treningsopphold både i Manchester United og Bayern München.

I august sa far Hans Erik Ødegaard til TV 2 at henvendelsene kom tett. Både fra klubber og journalister.

– Det var en dag i ferien der det ikke var noen som tok kontakt. Det er første gang jeg kan huske har skjedd siden april eller mai. Men dersom du tar med dere journalister, som det har vært stor pågang fra den siste uken, så er det vel rundt fem henvendelser hver dag, sa pappa Ødegaard om interessen rundt tidenes yngste målscorer i Tippeligaen.

Martin Ødegaard signerte i mai en ny kontrakt med Strømsgodset.