LENGE TIL NESTE GANG: Michael Phelps ser skuffet ut etter å ha blitt nummer sju under det amerikanske mesterskapet i svømming tidligere i år FOTO: AP Photo/Mark J. Terrill
LENGE TIL NESTE GANG: Michael Phelps ser skuffet ut etter å ha blitt nummer sju under det amerikanske mesterskapet i svømming tidligere i år FOTO: AP Photo/Mark J. Terrill

Phelps kastes ut av USAs VM-lag etter fyllekjøringen

USA Swimming suspenderer Michael Phelps i seks måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forrige uke ble det kjent at svømmestjernen Michael Phelps var tatt for fyllekjøring for andre gang.

Phelps har innrømmet hendelsen, og har også frivillig latt seg legge inn på et program som skal hjelpe ham med å få orden på problemene.

Nå har svømmeren også fått sin straff fra USAs svømmeforbund.

Phelps utestenges i seks måneder fra konkurranse, men vil i tillegg også kastes ut av USAs VM-lag til neste års VM i Kazan, som arrangeres i august. Han vil også miste den månedlige økonomiske støtten fra svømmeforbundet, skriver USA Swimming på sine nettsider.

Ifølge pressemeldingen er det et gjensidig valg at han står over VM. Han vil ikke nektes å trene med klubben sin i perioden.

Tidenes mestvinnende olympier straffes som en følge av regelen som sier at oppførsel som er negativt for USA Swimming eller svømming som sport ikke er akseptert.

– Medlemskap i USA Swimming og særlig på landslagsnivå inkluderer en klar forpliktelse om å følge våre regler for oppførsel. Det er vårt ansvar å gjennomføre den passende sanksjonen på det regelbruddet som er gjort. Michaels handlinger var alvorlige og krevde omfattende konsekvenser, sier administrerende direktør i Chuck Wielgus.

– Michael har offentlig gitt uttrykk for at han forstår konsekvensene av hans avgjørelser, han spesielt på grunn av hans status innen sporten og hvilke steg han må ta for å forbedre seg selv. Vi vil støtte ham når han nå søker personlig utvikling.

Phelps tok en pause fra svømmingen etter OL i London, men kunngjorde i november 2013 at han var klar for comeback.

Comebacket har vært en blandet suksess, men 29-åringen klarte å kvalifisere seg til det amerikanske VM-laget da han blant annet vant Pan Pacific-mesterskapet på 100 meter butterfly.

Det har imidlertid kommet skjær i sjøen for Phelps når hans gamle synder har innhentet ham.

Også i 2004 ble han arrestert for fyllekjøring, før han i 2009 ble avbildet med en hasjpipe.

Den gang ble han utestengt i tre måneder av det amerikanske svømmeforbundet.

– De siste dagene har vært ekstremt vanskelige. Jeg forstår at dette ikke er første gang jeg har gjort en feil, og jeg er ekstremt skuffet over meg selv. Nå kommer jeg til å ta en pause fra ting for å begynne på et program som kan hjelpe meg med å forstå meg selv bedre, skrev Phelps på Twitter søndag.