– TRUET MED SPARKEN: Roy Keane letter på sløret om sin egen avgang i Manchester United, og hevder Ole Gunnar Solskjær støttet ham - og ble truet med sparken etter å ha gjort det. AFP PHOTO/ANDREW YATES
– TRUET MED SPARKEN: Roy Keane letter på sløret om sin egen avgang i Manchester United, og hevder Ole Gunnar Solskjær støttet ham - og ble truet med sparken etter å ha gjort det. AFP PHOTO/ANDREW YATES

Keane: – Solskjær ble truet med sparken i United

Hevder nordmannen ble tvunget til å komme med Sir Alex-unnskyldning etter å ha støttet ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roy Keane sparer sjelden på kruttet, og i en oppdatert versjon av hans selvbiografi letter han på sløret om hva som skjedde da hans egen Manchester United-karrière tok slutt.

Der kommer han også med oppsiktsvekkende uttalelser om Ole Gunnar Solskjær. Keane hevder nordmannen ble truet med sparken dersom han ikke ba Sir Alex Ferguson om unnskyldning etter å ha støttet hardhausen i bråket, skriver Express.

Spurte Queiroz om han alltid elsket i samme stilling

Etter et 1-4-tap for Middlesbrough høsten 2005 kritiserte Keane sine lagkamerater i et intervju med MUTV. Etter ordre fra Sir Alex Ferguson ble det aldri sendt, og i stedet måtte Keane forklare seg for de andre spillerne.

Keane selv hevder Edwin var der Sar var den eneste spilleren som reagerte på uttalelsene hans, men at Ferguson og hans assistent Carlos Queiroz var rasende.

– Du har ikke vist noe lojalitet til dine lagkamerater, skal Queiroz ha sagt til iren, som tente på alle plugger.

– Jeg sa «du skal faen ikke snakke til meg om lojalitet, Carlos. Du forlot klubben etter 12 måneder for noen år siden for å dra til Real Madrid. Du våger ikke stille spørsmål om min lojalitet. Jeg hadde muligheten til å gå til Juventus og Bayern München. Og mens vi er i gang, så snakket vi om trening nede. Vi ønsker å gjøre litt forskjellige ting på trening,» svarte Keane.

Han mente treningen var for ensformig, men Queiroz insisterte på at repetisjon var nødvendig,

Keane svarte med å spørre om portugiseren alltid elsket med kona i samme stilling. Da grep Sir Alex Ferguson inn.

– Det er nok. Jeg har fått nok av dette, sa United-manageren ifølge Keanes biografi.
Men Keane hadde ikke fått nok. I stedet langet han ut mot Ferguson også.

– Det gjelder deg også, sjef. Vi trenger faen meg mer fra deg. Vi trenger mer, sjef. Vi blir akterutseilt av de andre lagene, sa sinnataggen.

Hevder Solskjær ble truet med sparken

Edwin van der Sar sa at han mente Keane burde ha hatt en annen tone i intervjuet sitt med MUTV, og dermed fikk han også føle midtbaneterrierens vrede.

– Edwin, hvorfor holder du ikke kjeft for faen? Du har vært i klubben i to minutter, og du har gjort flere intervjuer enn jeg har gjort på mine 12 år. Det var MUTV - jeg var nødt til å gjøre det, repliserte Keane.

Under et opphetet spillermøte viste Paul Scholes og Ole Gunnar Solskjær solidaritet med Keane. Duoen skal ha forlatt møtet for å vise solidaritet med kapteinen.

Keane hevder Ole Gunnar Solskjær ble truet med sparken dersom han ikke ba Sir Alex Ferguson om unnskyldning etter hendelsen.

– Ifølge Ole var Rio enig med meg, de hadde spilt dårlig mot Middlesbrough. Alle spillerne begynte å prate om det. Ole og Paul sa de ville gå, fordi de ikke ønsket å snakke om meg når jeg ikke var det. Jeg elsker det. De viste meg litt lojalitet, skriver Keane i biografien.

Men lojaliteten kunne kostet Solskjær dyrt.

– Da Ole reiste seg for å gå, så fikk han klar beskjed fra manageren: «Du følger ikke etter ham». Ifølge Ole kalte Carlos ham inn på kontoret sitt neste morgen, og ba ham be manageren om unnskyldning for å ha forlatt rommet. Ellers ville han få sparken, skriver Keane.

Solskjær ble værende. Keane fikk 50 000 kroner i bot, men ikke lenge etter ga Sir Alex Ferguson ham beskjed om at han ikke lenger var ønsket i klubben. 18. november 2005 var Roy Keanes tid i Manchester United forbi.

Ingen Håland-anger

I biografien sin omtalte også Keane den famøse taklingen på Alf-Inge Håland, som satte en stopper for nordmannens karrière.

Keane meide ned Håland mot slutten av Manchester-derbyet mot City i april 2001, og har tidligere innrømmet av skrekktaklingen var en ren hevnaksjon. Iren viser fremdeles ingen antydninger til anger.

– Det er ting jeg angrer på i livet, og han er ikke en av dem, skriver Keane.