TROFÉJEGER: Zlatan Ibrahimovic med det synlige beviset på at han vant den italienske supercupen med Milan. FOTO: AFP PHOTO/Franko Lee
TROFÉJEGER: Zlatan Ibrahimovic med det synlige beviset på at han vant den italienske supercupen med Milan. FOTO: AFP PHOTO/Franko Lee

Slik forklarer Zlatan suksessen ingen trodde var mulig

– Jeg må være ti ganger bedre enn alle andre, sier Zlatan Ibrahimovic, hvis største drivkraft er å motbevise drittslengerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zlatan Ibrahimovic har vunnet ligaen i alle klubber han har vært i siden han forlot Malmö i 2001.

Eredivisie med Ajax, Serie A med Milan, Inter og Juventus*, La Liga med Barcelona og Ligue 1 med Paris Saint-Germain. 

Han er tidenes mestscorende svenske landslagsspiller. Likevel er det noe annet han anser som sitt største trofé.

– Alt jeg så for meg for 15 år siden har gått i oppfyllelse. Alle som slengte dritt om meg? Nå spiser de ordene sine. Det er mitt virkelige trofé, sier Zlatan i et lengre intervju med The Guardian.

– Hvordan kom denne gutten fra Rosengård seg hele veien til der jeg er nå? Ingen trodde på at jeg kunne gjøre det. Alle slengte dritt. De trodde jeg ville forsvinne fordi jeg var stor i munnen. De trodde at denne fyrens visjoner var galskap. At det ikke ville skje. Men jeg hadde noen drømmer om hvor jeg ville ende opp. Og nå er jeg her.

Næring til sulten

Drittslenging er sjelden forbundet med noe positivt. 

Men for Zlatan Ibrahimovic har det vært en katalysator til noe større og viktigere. Det har gitt næring til en sult som har hjulpet ham til å komme dit han er i dag.

– Det er sulten min. Dersom jeg starter å slappe av og mister det, så er det nok bedre om jeg slutter med fotball. Jeg føler fremdeles at jeg må gjøre ting ti ganger bedre enn andre spillere, bare for å bli akseptert og å forbedre meg selv, sier Zlatan.

– Jeg var redd i Rosengård

Zlatan har alltid snakket varmt om den belastede bydelen Rosengård i Malmö og hevder at han føler seg mer hjemme der enn på noen av verdens hoteller.

Likevel var det ikke bare bare å vokse opp akkurat der. Vold og rusproblemer er utbredt i den innvandrertunge bydelen.

Fotballen ble hans vei bort fra det.

– Kanskje jeg var redd. Så jeg holdt meg borte fra dem, jeg var annerledes, sier Zlatan.

– Om du er annerledes, eller har små muligheter, så kan du fremdeles lykkes. Jeg er et levende bevis på det. Jeg hadde ikke noe «wow-liv». Jeg var ingen «wow-person». Jeg bodde ikke i et «wow-område». Så min beskjed til alle som føler seg annerledes eller uheldig er at dersom du tror på deg selv så vil du også klare det. Det er alltid muligheter. Alt kommer an på deg.

I dag er Zlatan Ibrahimovic i aller høyeste grad en wow-person.

* Juventus er fratatt seriemesterskapene de to sesongene Zlatan var der som følge av Calciopoli-skandalen.