Landslagsklar Molde-spiller: – Vi er det nye Rosenborg

Molde har sju spillere på landslaget etter tre seriegull på fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLESTRØM/BERGEN (TV 2): Med Per-Mathias Høgmos uttak av Harmeet Singh, Ruben Gabrielsen og Fredrik Gulbrandsen søndag kveld er totalt antall Molde-spillere i landslagstroppen oppe i sju.

Det får folk til å dra naturlig sammenligninger med Rosenborgs dominans i landslagstroppen på 90-tallet.

Ikke unaturlig mener Ruben Gabrielsen.

– Vi er vel inne i en sånn greie at folk sier at vi er det nye Rosenborg. Det stemmer jo det, sier Gabrielsen til TV 2.

Lørdag feiret Molde seriegullet, klubbens tredje på fire år. I tillegg er de regjerende cupmestere og klare også for årets utgave av NM-finalen.

Helt logisk, mener Molde-spillerne selv.

– Det er mange med fra Molde. Det viser at vi har gjort noe riktig, det er klart at når man har vunnet serien fire runder før slutt så viser det at vi har gode spillere og er et godt lag. Da er det naturlig at det er mange som er med, sier Fredrik Gulbrandsen.

Molde som utviklingsarena

Sammen med Gabrielsen forlot han Lillestrøm til fordel for Molde. Under landslagets samling er det tilbake på gamle trakter, men nå som landslagsspillere.

I tillegg til de tre nevnt over var Ørjan Nyland, Vegard Forren, Martin Linnes og Per-Egil Flo uttatt til kampen i første uttaksomgang.

Av disse er tidligere Southampton-spiller Forren den mest landslagsmeritterte. Han gleder seg over å se mange lagkamerater på landslagssamlingen.

– Det viser at det vi har gjort i år og hva klubben holder på med det. Det vi har sagt er at folk kommer til oss for å få sjansen på landslaget. Det at vi er såpass god at vi har med sju spillere - det er stort, sier Forren til TV 2.

Stopperkollega og -konkurrent Ruben Gabrielsen sier han utviklet seg godt i Molde.

– Jeg har først og fremst mange flere ballberøringer enn jeg hadde i Lillestrøm, og jeg er blitt en mye bedre ballspiller, sier Gabrielsen.

Tankegangen ligger under huden

Som seriemester fire runder før slutt er det klart at Molde har vært denne sesongens suverent beste lag.

Men det er også flere faktorer som kan tyde på at Per-Mathias Høgmo har lettere for å ta ut spillere fra Molde enn andre lag.

Han «vet» at spillerne vil passe inn.

– Uttaket sier mye om prestasjonen som ligger i Molde, og de spiller på mange måter likt det vi gjør på landslaget. Det betyr at rolletenkingen ligger under huden på spillerne, sier Høgmo.