Slik takler «Bloggerne»-Marna (32) fødselsangsten

Mental trening og gravid-yoga har hjulpet Marna gjennom svangerskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hele intervjuet i toppen av saken.

Marna Haugen er kjent for sin åpenhet rundt sykdom, kjærlighet, fødsel og familieliv. Det er ikke mye hun holder privat, og gjennom TV 2-serien «Bloggerne» tar hun oss enda et skritt nærmere livet bak bloggen komikerfrue.no.

– Man vil bare bli ferdig

Marna er høygravid, og har termin om en uke. I dag gjestet hun «God morgen Norge» sammen med komikerkjæresten Ørjan, hvor de fortalte om sin store frykt for selve fødselen.

– Det hjelper å komme inn i den siste måneden, hvor man blir tung og mangler søvn. Da vil man bare bli ferdig, sier Marna som venter sitt andre barn.

Føler seg hjelpesløs

Da paret fikk sin første sønn for seks år siden sto de overfor en lang fødsel.

– Fødselen startet den 16., og han ble født 18. Det var en lang fødsel, sier Marnas ektemann Ørjan. Han forteller at han føler seg hjelpesløs på sidelinjen i fødestuen, og at det ikke er noe gøy å se den man elsker i så store smerter.

Får hjelp

Denne gangen har Marna gjort noen tiltak for å dempe angsten. Blant annet har hun vært på gravid-yoga, hørt på lydbånd hver dag og hatt samtaler med mentaltrener og jordmor.

– Mentaltreningen har vært veldig bra. Den forbereder hjernen på det som skal skje. Det sies at tro kan flytte fjell. Det er hele filosofien bak dette, forteller hun til «God morgen Norge».