Høgmo åpner for Tarik som spydspiss

– Når Tarik er i flyten så er han en virkelig god spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Per-Mathias Høgmo møtte pressen mandag før EM-kvalifiseringskampen mot Malta fredag kveld.

Der var fokuset hovedsaklig på to hete spillere: Tarik Elyounoussi, som herjer i Bundesliga, og Martin Ødegaard, som i en alder av bare 15 år er tatt ut i landslagstroppen igjen.

– Spilt på topp i de beste kampene

Elyounoussi har funnet målformen, og nå kan han være aktuell som spydspiss og hærfører mot Malta.

– De beste kampene vi har spilt i år har vært med Tarik og Moa som spisspar, så det kan fort være en mulighet, sa Høgmo på pressekonferansen du kan se i videovinduet øverst.

Med fire mål på sju kamper har han virkelig slått gjennom i Hoffenheim.

–Tarik har stått og vært tålmodig i det såkalte utviklingsløpet. Vi ser internasjonalt at det går i bølger for spillere, det har det også gjort for ham. Nå har laget blitt bedre, han har fått selvtillit og når Tarik er i den flyten så er han en meget god fotballspiller.

Tanken på Martin har modnet

En annen som er en meget god fotballspiller er Martin Ødegaard.

15-åringen imponerte da han fikk sjansen i treningskampen mot De forente arabiske emirater, men kom likevel ikke med i troppen mot Italia.

Det gjorde han denne gang.

– Det er en sum av det som skjedde i Portugal og det han presterte med oss i Stavanger, der han stod bak mye av det vi skapte mot Emiratene. Akkurat tidspunktet for når jeg bestemte meg for å ta ham med er vanskelig å si, men det har modnes underveis, forklarer Høgmo.

– Vi gleder oss til å se ham på trening. Vi vet hva han har å bidra med, og har noen tanker på hvordan vi skal slå Malta, men det vil alltid være slik at trening kan påvirke et laguttak.

Ødegaards utvikling er noe mange er opptatt av. Et steg er å bli tatt med i A-landslaget, et annet er hva som skal skje på klubbfronten.

Europeiske toppklubber ligger langflate etter ham, men Høgmo har ikke noe konkret råd.

– Han har et veldig spesielt talent, men det er ikke noe fasit på hva han skal gjøre. I realiteten er det to valg: å gå via en internasjonal utviklingsklubb a la Ajax, det andre er å gå rett til en toppklubb. Vi har sett mange som har lykkes med det første.

Leter etter flere spillere

I går supplementerte Høgmo troppen med tre Molde-spillere i form av Fredrik Gulbrandsen, Harmeet Singh og Ruben Gabrielsen.

Litt av grunnen til at det nå er sju Molde-spillere i troppen, er selvsagt at de spiller godt, men også at Moldes spillestil passer godt inn.

– Det sier mye om prestasjonen til Molde i år, og de spiller på mange måter likt det vi gjør så spillerne er godt kjent med rollene de vil få, forklarer Høgmo.

I tillegg kom Sten Grytebust inn etter André Hansens stygge smell i Tippeligaen denne helgen.

Landslagssjefen leter etter flere spillere som en konsekvens av at Tom Høgli har fått en kjenning i leggen, og i tillegg ble Henning Hauger skadet.

Det betyr at Høgmo leter etter to spillere til for å hente inn i troppen - en back og en midtbanespiller.

– Vi har undersøkt med Jonathan Parr, men han er lyskeskadet og av den grunn uaktuell, opplyser Høgmo.

Se hele pressekonferansen øverst.