Ødegaard: – Først og fremst kult og morsomt å være her

Ødegaard-hysteri rundt landslaget. Og TV 2s fotballekspert innrømmer at han kan ha tatt feil angående 15-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLESTRØM (TV 2) Etter å ha blitt utelatt fra Per-Mathias Høgmos landslagstropp foran kampene mot England og Italia, er Norges nye vidunderbarn, Martin Ødegaard, tilbake  i troppen.

– Morsomt å være her
15-åringen, som fikk sin landslagsdebut mot Emiratene 27.august i år, møtte mandag opp i Lillestrøm sammen med resten av troppen – og akkurat som sist måtte unggutten ha sin egen fellesseanse for å kunne imøtekomme etterspørselen fra media.

– Det er først og fremst morsomt og veldig kult å være her. Jeg har hilst på alle guttene nå, og de er veldig hyggelig folk, sier Ødegaard.

Han sier at han ikke har ofret en tanke på om han kommer til å starte eller ikke når Malta venter fredag.

– Det har jeg ikke tenkt på. Det får jeg sikkert noe jeg får vite mer om utover i uken, det er ikke noe jeg tenker på, sier han.

– Jeg skal prøve å vise frem det jeg kan og det jeg er god til, så får vi se hva det holder til, sier han.

Ødegaard var gutten som alle ville snakke med på det norske pressetreffet, og unggutten innrømmer at det kan bli mye i blant.

– Det er klart det blir mye når det er så mye folk rund meg som det er nå. Men jeg føler jeg har taklet det bra, og jeg har flinke folk rundt meg, forsikrer han.

Høgmo ville ikke si noe om hvor sannsynlig det er at Ødegaard blir å se fra start av til uken.

– Vi gleder til å få ham inn i gruppen og se. Vi vet allerede hva han har å bidra med. Men treningen er utganspunkt for å laguttaket, også for han, sier han.

Mini: – Jeg kan ha tatt feil
TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen har tidligere vært skeptisk til at Martin Ødegaard allerede nå skal inn på landslaget.

– Martin Ødegaard kommer til å bli en klassespiller som vi vil få bruk for på det norske landslaget. Men at vi skal ha ham med nå er jeg helt uenig i, sa Mini da flere ville ha han inn etter Dæhlis skade mot Engand for en måned siden.

Men den tidligere Rosenborg-profilen, som selv står med 11 mål på 65 landskamper, innrømmer nå at han kan ha tatt feil når det gjelder stortalentet.

– Jeg har jo vært en av dem som har ment at han ikke burde bli tatt ut på landslaget. Men jeg så Italia-kampen hvor det ikke akkurat var noen på midtbanen som utmerket seg positivt. I tillegg så jeg Ødegaard borte mot Bodø/Glimt. Og da tenkte jeg «faen, Mini. Har du tatt feil?»

Han innrømmer at 15-åringen kan være med å skape det lille ekstra dersom Norge skulle slite.

– Han er ikke bedre enn de midtbanespillerne som vi har i Tettey, Ciljan eller Stefan Johansen. Men han har dette spesielle med at han kan dra bort to mann eller legge den geniale pasningen som gjør at vi kommer til målsjanser. Og der kan jeg kanskje gå med på at jeg har tatt litt feil, sier han.