LIVERPOOL-TALENT: Jordon Ibe er på lån til Derby fra Liverpool. Forrige sesong var han i Birmingham.
LIVERPOOL-TALENT: Jordon Ibe er på lån til Derby fra Liverpool. Forrige sesong var han i Birmingham.

Championship-runden:
Liverpool-talentets flaue filming

Nottingham og Charlton nekter å tape.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter helgens runde er det duket for en to uker lang landslagspause, og ut fra helgens kamper kan det virke som om pausen er meget etterlengtet. Flere av lagene ble nødt til å hvile sine beste spillere etter å ha spilt svært mange kamper de siste ukene. Samtidig var det nesten ikke en eneste favorittseier i løpet av hele serierunden, men det var ikke veldig overraskende med tanke på hvor uforutsigbar denne herlige ligaen er.

Runden startet med en spennende kamp på Bloomfield Road mellom Blackpool og Cardiff City. Vertene hadde ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen, men klemte til med en flott 1-0 seier mot waliserne som ikke hadde med verken Mats Møller Dæhli eller Magnus Wolff Eikrem i troppen. Det mest spesielle med fredagens kamp var likevel ikke det som skjedde på banen, men heller det som skjedde på tribunen. Gjennom hele kampen protesterte Blackpool-fansen mot klubbens eiere, og i det 53.minutt forlot deler av hjemmefansen stadion i en planlagt protest.

På lørdag var det duket for uavgjortbonanza. Det hele startet med uavgjort i et herlig Yorkshire-derby mellom Leeds United og Sheffield Wednesday, og til slutt endte hele syv av lørdagens ti kamper uavgjort. Joshua King fikk en sjelden sjanse fra start for Blackburn Rovers da de spilte en målløs kamp mot Huddersfield Town. King startet i en offensiv rolle sentralt på midtbanen, og skapte en del uro med farlige løp og involveringer, men avslutningene var alt annet enn overbevisende.

Alexander Tettey fikk en rolig helg for Norwich City. Han har i mine øyne vært Norwichs beste spiller denne sesongen, men måtte ta til takke med en plass på benken da de tok i mot Rotherham United på lørdag. The Canaries var store favoritter i det oppgjøret, men klarte ikke få med seg mer enn ett poeng. Tettey ble værende på benken hele kampen, til tross for at Norwich ikke foretok mer enn to bytter.

Denne runden var ikke topplagenes runde. Av de tolv lagene som startet runden på øvre halvdel, var det bare Middlesbrough som maktet å vinne. I bunnen av tabellen vant som nevnt Blackpool sin første kamp for sesongen, noe som førte managerløse Bolton Wanderers ned på jumboplass. De sparket Dougie Freedman denne uken, men klarte ikke slå AFC Bournemouth på hjemmebane på lørdag, til tross for at Bournemouth fikk en spiller utvist i første omgang. Uwe Rösler og hans Wigan Athletic spilte uavgjort borte mot Wolverhampton Wanderers, og har nå seks kamper på rad uten seier. Det bør snu snart for Rösler, og kanskje skjer det allerede i neste runde når de møter hans gamleklubb Brentford.

Rundens Kåringer
Rundens spiller: Daryl Murphy (Ipswich Town)
- Det siste året har Ipswich-spiss Daryl Murphy havnet i skyggen av spisskollega David McGoldrick, men på søndag var det Murphy som stjal showet. Han scoret begge Ipswichs mål da de klarte 2-2 borte mot Nottingham Forest. Det første målet var det virkelig klasse over. Murphy er nå på delt andreplass på toppscorerlisten med seks mål.

Rundens nordmann: Joshua King (Blackburn Rovers)
- Bare to mann involvert i helgens runde, og begge presterte bra. Jonathan Parr var solid på høyrebacken for Ipswich Town, mens Joshua King spilte bra i en sentral rolle offensivt på midtbanen til Blackburn Rovers. Sistnevnte får prisen en liten hårsbredd foran Parr. King var svært aktiv i angrepsspillet til Rovers, og kom til flere sjanser. Dessverre var uttellingen foran mål alt for dårlig, men likevel blir han rundens nordmann.

Rundens scoring: Daryl Murphy (Ipswich Town)
- Daryl Murphy var rundens store spiller, og han sto også for rundens flotteste mål. Han mottok ballen fra Cole Skuse, lurte unna både Kelvin Wilson og Eric Lichaj, før han på nydelig vis plasserte ballen i mål bak en utspilt Karl Darlow.

Rundens pingle: Rohan Ince (Brighton & Hove Albion)
- Brightons midtbanespiller er stor og sterk, men på lørdag viste han seg fra en dårlig side. Han sto på enden av muren da Watford hadde frispark, men på håpløst vis trakk han seg først bort fra muren da frisparket ble slått, i tillegg til at han snudde ryggen til. Det resulterte i baklengsmål, og jeg tviler på at han fikk mye sympati fra Sami Hyypia etter kampen.

Rundens redning: Adam Collin (Rotherham United)
- Årets keeperprestasjon er sannsynligvis et faktum allerede. Rotherham-keeperen leverte tre fantastiske redninger på kort tid fra Cameron Jerome og Lewis Grabban. På den påfølgende kontringen viste keeperkollega John Ruddy alt annet enn bra keeperspill da han lagde straffespark til The Millers.

Rundens filming: Jordan Ibe (Derby County)
- Den minst populære prisen var det den utleide Liverpool-vingen Jordan Ibe som stakk av med.Etter et herlig løp inn i boksen, kastet han seg ned på gresset da Millwall-målvakt David Forde gikk ut for å ta ballen. Fortjent gult kort til Ibe, som forhåpentligvis fikk kjeft fra manager Steve McClaren etter kampen.

Rundens sinnatagg: Paul Robinson (Birmingham City)
- Forsvarsspilleren trodde han hadde gjort nok til å score da han klarte heade ballen på mål, men Charlton-målvakt Stephen Henderson reddet mesterlig. Robinson ble da så sint at han sparket i reklameskiltet bak mål såpass hardt at det gikk istykker. Han måtte etterpå beklage til publikum bak mål som plutselig hadde fått en bit fra reklameskiltet susende mot seg.

Rundens offside: Clayton Donaldson (Birmingham City)
- Ny pris til en Birmingham-spiller. Birmingham vartet opp med et herlig angrep da Paul Caddis fant Koby Arthur etter et fint løp, og Arthur trillet ballen inn nede i lengste side på utsøkt vis. Der nede i siden sto Clayton Donaldson i offsideposisjon, uten at det hadde noe å si for spillet. Dessverre ble målet likevel annullert ettersom Donaldson av en eller annen grunn touchet ballen før den gikk i mål. Det spørs om det var god stemning mellom Arthur og Donaldson like etter kampslutt.

Rundens gode gjerning: Giuseppe Bellusci (Leeds United)
- Leeds-spilleren virket ikke som den snilleste mannen på Elland Road da han kranglet på seg gult kort i kampens hete, men etter kampen fikk man se en annen side av italieneren som scoret Leeds mål i 1-1 kampen mot Sheffield Wednesday. Han tok nemlig et langt løp ut av banen hvor han ga bort drakten til en person i rullestol. Flott gest av Bellusci.