Stine Jakobsen (19) trekker seg fra «Idol»

Skal ikke synge i finalerundene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stine Jakobsen (19) fra Senja gikk videre til finalerundene fra den andre av årets fem «Idol»-semifinaler. Nå velger hun å trekke seg fra konkurransen.

– Dette har vært en utrolig tøff avgjørelse. Jeg har hatt det vanvittig gøy så langt i konkurransen, og hadde gledet meg til å få oppleve finalerundene. Etter nøye vurderinger har jeg imidlertid kommet til at jeg ikke vil klare å kombinere «Idol»-deltakelsen med skolegangen, og skolen betyr veldig mye for meg akkurat nå. Skolen min har vært velvillige med å prøve å legge til rette for at det skulle gå, og jeg har håpet i det lengste at jeg skulle klare få til begge deler, sier Stine Jakobsen.

– Til slutt kjente jeg likevel at jeg ville ha mistet for mye ved ikke å kunne følge undervisningen på vanlig måte.

Har dårlig samvittighet

Stine forteller videre at det ikke var en enkel avgjørelse.

– Jeg kjenner at jeg har dårlig samvittighet både overfor dommerne som har hatt sånn troen på meg, og ikke minst overfor de som har heiet på meg og stemt på meg. Jeg er utrolig takknemlig for alt de har latt meg få oppleve så langt i konkurransen, og vil alltid ta det med meg. Jeg kommer selvsagt til å fortsette å synge, men venter med satsingen til jeg finner et tidspunkt som passer bedre for meg.

Dette er andre gangen i «Idol»-historien at en finalist trekker seg. Første gang var i 2006 da Iselin Andresen trakk seg.

Drømmer fortsatt om Royal Albert Hall

Stine har tidligere fortalt at hennes store drøm er å få synge i den mektige Royal Albert Hall i London, og den drømmen forlater henne ikke til tross for at «Idol»-eventyret er over.

– Drømmen om Royal Albert Hall lever absolutt videre. Det blir selvsagt leit å forlate de andre finalistene og den fine gjengen i «Idol»-crewet. Det har vært et tøft valg å ta, men jeg kjenner at dette er riktig prioritering for meg nå. Jeg ønsker alle de andre finalistene lykke til videre, og jeg skal heie på dem alle sammen! Det er en fantastisk dyktig og herlig gjeng, sier Stine.

– Voksent valg

TV 2 sier det er trist at Stine velger å forlate konkurransen.

– Vi synes selvsagt det er utrolig synd å miste Stine, hun er ei flott jente med et stort talent som det har vært en fryd å ha med! Men vi har samtidig forståelse for at livet er mer enn «Idol», og synes det er voksent av henne å ta denne avgjørelsen nå før vi går i gang med finalerundene, sier TV 2s presseansvarlig for «Idol», Bjarne Laastad.

Får Stines plass

Stines avgjørelse har naturlig nok gitt TV 2 og produksjonsselskapet Monster noen ekstra utfordringer fire dager før første finalerunde i Chateau Neuf.

– Vi skal starte finalerundene på fredag med ti finalister uansett. Hvem som overtar Stines plass blir klart i løpet av kort tid, sier Laastad.

Skrytt opp i skyene av dommerne

I semifinalerunden den 24. september, hvor hun sang «Clown», høstet Stine mye skryt av dommerne. 

– Jeg er helt satt ut, på en måte jeg aldri har vært i en semifinale i «Idol». Det kunne vært et finalebidrag. Dette er så inderlig fantastisk bra, at jeg ikke har ord, sa Gunnar Greve Pettersen.

– Jeg får den ene frysningen etter den andre. Du synger på en helt annen måte enn alle andre gjør i denne konkurransen, sa Tone Damli Aaberge.