Brokkolisuppe, potet- og purresuppe med urter og lite salt. Foto TV 2
Brokkolisuppe, potet- og purresuppe med urter og lite salt. Foto TV 2

Potet- og purresuppe med urter og lite salt

Og brokkolisuppe, gluten- og melkefrie

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wenche foreslår noen gode supper i dag, gluten- og melkefrie, og med lite salt.


Potet- og purresuppe med urter:


Ca 500 g poteter
Ca 250 g jordskokker, eller 2-3 skiver sellerirot
1 purre (kun det hvite)
2 ss rapsolje
1 liter kraft eller vann
2-3 ss frisk timian eller persille
1-2 dl kaffefløte eller matfløte
Saft av ½ sitron (kan sløyfes)
Rens og skjær poteter og grønsaker i terninger.
Fres i olje et par minutter, hell på kraft og kok til grønnsakene er møre, ca 20 minutter.
Tilsett friske urter og mos suppen glatt med en stavmixer.
Tilsett fløte til passe konsistens.
Kok opp og smak til med sitron, pepper og ørlite salt.


Brokkolisuppe:


Samme ingredienser som oppskriften over, men bytt ut poteter med brokkoli.
Start med og kok møre terninger av jordskokk eller sellerirot og brokkolistilkene.
Tilsett brokkolibukettene når det gjenstår 5 – 6 minutter av koketiden.
Kokes brokkoli for lenge, mister den den friske fargen.
Tilbered ellers som potetsuppen.