NESTE IS-OFFER: Hjelpearbeideren og den tidligere amerikanske soldaten Peter Kassig ble i den siste henrettelsesvideoen fra IS trukket fram som neste offer. Foto: AP/privat
NESTE IS-OFFER: Hjelpearbeideren og den tidligere amerikanske soldaten Peter Kassig ble i den siste henrettelsesvideoen fra IS trukket fram som neste offer. Foto: AP/privat

Peter (26) kan bli neste IS-offer: – Jeg er redd for å dø

I et brev skriver den amerikanske hjelpearbeideren Peter Kassig (26) at han er redd for å dø, og han er lei seg for smerten han i IS-fangenskap påfører familien. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er lei for alt som har hendt, og for alt dere der hjemme må gå gjennom, har Peter Kassig (26) skrevet i et brev til foreldrene. Brevet ble sendt allerede i juni, men det er først nå innholdet i brevet blir gjort offentlig. 

Kassigs foreldre fra Indianapolis i den amerikanske delstaten Indiana appellerte i en video i helgen for sønnens løslatelse.

Peter Kassig ble i den siste henrettelsesvideoen fra IS trukket fram som neste offer. 

oransje fangedrakt i ørkenliknende omgivelser satt amerikaneren og den tidligere soldaten Kassig på kne ved siden av et IS-medlem, truet på livet slik man har sett IS-gislene James Foley, Steven Sotloff, David Haines og Alan Henning sitte tidligere.

I en uttalelse sier 26-åringens foreldre at sønnen har takket dem for deres styrke, og at det i brevet virker som han forbereder dem på at han skal dø. 

– Jeg er naturligvis redd for å dø, men det verste er å ikke vite. Det å lure, håpe og det å lure på om jeg skal håpe i det hele tatt, skriver Peter Kassig i brevet. 

Han skriver videre: 

– Hvis jeg dør, kan dere trøste dere med at jeg døde fordi jeg prøvde å hjelpe dem som trenger det mest. 

Ifølge en tidligere IS-fange konverterte Peter Kassig til Islam en gang mellom han ble tatt til fange i 1. oktober 2013, og desember samme år. Da tok han navnet Abdul-Rahman Kassig.

Kassig er en tidligere amerikansk soldat som startet nødhjelpsaksjonen SERA (Special Emergency and Assistance) for å hjelpe syriske flyktninger i Tyrkia. I 2012 begynte han også å levere mat og medisiner til leirer inne i Syria. 

Kassig ble kidnappet 1. oktober 2013, da han var på vei til Deir Ezzor øst i Syria.