Nå er Brann-krisen total:
Tap i hjemmekampen mot Start 

– Brann undervurderer seg selv, mener Zlatko Tripic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann 1-2 Start

Se tabellen her!

Et sent og dramatisk stormløp mot Start-målet hjalp ikke.

Dårlig balanse, svak rytme og manglende selvtillit kostet Brann like dyrt som det har kostet dem i stort sett hele år.

Etter scoring av Vilhjálmsson og Karadas (selvmål), ble Marcus Pedersens sene redusering lite annet enn en særdeles mager trøst.

I oktober 2014 hjelper det Brann fint lite. 

– Det er utrolig bittert, men vi har fortsatt mulighetene. I første omgang får vi ikke til det vi ønsker og det ender opp med at vi trekker for mye ut og mister kontrollen sentralt i banen. I andre omgang fikk vi litt mer orden på det, men det var ikke nok, sukket Norling etter kampen.

– Jeg synes Brann undervurderer seg selv. De slår mye litt for mye langt i forhold til hvilke spillertyper de har. Hvis de får Skaanes i gang, så kan han skape mye for dem, mente Start-spiller Zlatko Tripic.

Ny dårlig Brann-start

Brann gikk hardt ut på jakt etter en tidig ledelse, men i stedet fikk de en kalddusj i retur.

Etter 18 minutter kom Gudmundur Kristjánsson til innlegg og fant Matthías Vilhjálmsson. Islendingen løftet ballen videre bort i lengste hjørne og en tungt stønn gikk gjennom Brann stadion. Igjen.

Brann fortsatte å sende mange spillere i angrep, men noen store målsjanser produserte de ikke.

– Det er ikke ufortjent at Start leder. De har en klok tilnærming og følger kampplanen med stor lojalitet, oppsummerte TV 2-ekspert Drillo like før pause.

Selvmål av Karadas

Brann levde svært farlig også etter pause. Piotr Leciejewski måtte ut i full strekk for å stoppe Glenn Andersens avslutning.

Ti minutter inn i omgangen kunne – og trolig burde – Azar Karadas utlignet. På dødball kom han i stor fart og fikk hodet på ballen. Headingen gikk imidlertid utenfor.

Vondt ble til verre for Azar Karadas, som få minutter senere sendte ballen i eget nett.

Som om ikke det var nok, traff Fredrik Haugens frispark også stolpen i minuttene etter. 

Nytt liv i kampen

Etter et betydelig trykk mot Start-målet, skulle Brann til slutt få ballen i nettet. Amin Askar gikk på skudd fra skrått hold, og Marcus Pedersen stakk frem tåen.

Jakob Orlov kunne sikret utligningen kun to minutter senere, men i en presset situasjon gikk avslutningen utenfor.

Nær var også Daniel Mojsov etter et nytt langskudd fra Amin Askar. Denne gangen endte det i retur som til slutt havnet i Reinertsens klyper.

Fem og et halvt minutt på overtid traff Jakob Orlov også tverrliggeren med en heading. Deretter måtte Brann til slutt erkjenne at årets niende hjemmetap var et faktum. 

Med fire kamper igjen av årets sesong ligger de nest sist på tabellen. Avstanden opp til trygg plass er fire poeng. På kvalifiseringsplass ligger Sogndal med ett poeng mer enn Brann.