Denne situasjonen leder til West Ham-annullering

Spesiell situasjon på Boleyn Ground, men dommeren gjorde rett. Se hvorfor!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

West Ham-QPR 2-0
Se video av den spesielle annulleringen i videovinduet øverst!

Da en drøy time var spilt i Premier League-kampen mellom West Ham og QPR oppstod det en meget spesiell situasjon på Boleyn Ground.

QPR-keeper Robert Green fikk tildelt et frispark inne i egen femmeter, og spilte den rett i beina på West Hams angriper Enner Valencia, som satte ballen i mål.

Dommer Anthony Taylor annullerte scoringen, noe som var helt korrekt, siden regelverket forteller at ballen må utenfor 16-meteren før den er i spill ved frispark innenfor eget straffefelt.

Se Erik Thorstvedt forklare regelverket i videovinduet øverst!

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Umiddelbart etter scoringen begynte det dog å versere diskusjoner blant annet på Twitter rundt hvorvidt dommeren hadde gjort den korrekte avgjørelsen. TV 2s kommentator Kasper Wikestad var blant dem som først mente at det måtte være blåst fordi Valencia stod for nære frisparket da dette ble tatt.

– Det er en interessant situasjon. Dette var et frispark. Hvis han blåste for at West Ham-spilleren stod for nære da frisparket ble tatt, så skulle han vel ha gitt et gult kort for det. West Ham-spilleren stod mindre enn ni meter fra ballen da frisparket ble tatt, så det er vel det Anthony Taylor blåser for får vi tro, konkluderte Wikestad han umiddelbart etter annulleringen. 

Senere i kampen måtte TV 2s kommentator moderere seg, ettersom regelverket ble dobbeltsjekket og at det faktisk forteller at ballen må utenfor 16-meteren også ved frispark innenfor straffefeltet.

West Hams offisielle Twitter-konto slengte seg uansett på den opprinnelige forklaringen.

– Green tar det kjapt, Valencia bryter og setter ballen i nettet. Mr. Taylor blåser fordi han ikke var ni meter fra ballen, skrev de.

Sakho scoret i femte start på rad
Før dette skjedde hadde West Ham allerede scoret to ganger, og også det første målet - allerede etter fem minutter - var omdiskutert. Ballen var nemlig borti hånden på Valencia før den traff en uheldig Nedum Onuoha som scoret selvmål.

2-0-målet var ikke like omdiskutert, da Diafra Sakho plukket opp nedfallsfrukten etter et opprinnelig skuddforsøk fra James Tomkins. West Hams nye superangriper scoret i sin femte start på rad (fjerde i Premier League), og har dermed nettet hver eneste gang han har fått tillit fra start for «The Hammers».