En mann ble funnet død i sentrum av tettstedet Skurup i Sverige lørdag ettermiddag. En mann er pågrepet og mistenkt på drapet. (Foto: Ulf Ryd/Expressen)
En mann ble funnet død i sentrum av tettstedet Skurup i Sverige lørdag ettermiddag. En mann er pågrepet og mistenkt på drapet. (Foto: Ulf Ryd/Expressen)

Mann pågrepet etter øksedrap i Sverige

Politiet varsler flere pågripelser etter det brutale drapet i Skåne lørdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 30-årene er pågrepet etter at en mann ble funnet drept i sentrum av Skurup i Sverige lørdag kveld. Personen er mistenkt for drapet som skjedde i den lille bygda i Skåne, skriver Expressen. 

Ifølge politiet vil det komme flere pågripelser etter drapet.

– Det er krystallklart at han ikke var alene, sier informasjonsmedarbeider Ewa-Gun Westford i skånepolitiet til avisen.

Pågrepet etter avhør

Den mistenkte mannen ble pågrepet natt til søndag.

– Han ble hentet inn til avhør i går kveld og ble anholdt klokken 02.30, sier Westford til Expressen og opplyser om at mannen har gitt politiet opplysninger som kan føre til flere pågripelser i saken.

Ifølge avisens opplysninger skal både offeret og den pågrepne mannen være hjemmehørende i det svenske tettstedet.

– Angrepet av tre menn

Politiet ble varslet om bråk i sentrum av tettstedet ved 16.30-tiden lørdag ettermiddag, og sendte flere patruljer og ambulanse til stedet. Ifølge politiet befant det seg flere mennesker i området der mannen ble funnet død. 

Et vitne avisen har vært i kontakt med forteller at hun så fire yngre menn oppholde seg 50 meter fra funnstedet. Tre av mennene skal ha gått løs på den fjerde personen, før de forsvant fra området. De skal etter kort tid ha kommet tilbake til mannen - denne gangen skal de ha hatt med seg et våpen.

– Det er skremmende. Jeg er glad for at jeg har hunden min som passer på meg, fortalte det kvinnelige vitnet til avisen.

Ifølge Expressen skal vitner ha sett at det ble kastet en øks i ryggen på mannen som ble drept.