TREKKER SEG TILBAKE: Søndag kveld, lokal tid, kunngjør demonstranter i Hongkong at de trekker seg tilbake fra enkelte områder. (Foto: Scanpix)
TREKKER SEG TILBAKE: Søndag kveld, lokal tid, kunngjør demonstranter i Hongkong at de trekker seg tilbake fra enkelte områder. (Foto: Scanpix)

Demonstranter i Hongkong trekker seg tilbake

Hongkong (NTB-AFP): Demonstranter i Hongkong kunngjør søndag kveld lokal tid at de trekker seg tilbake fra noen av områdene hvor de har demonstrert, melder nyhetsbyrået AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byens politiske leder Leung Chun-ying advarte lørdag om at regjeringen er fast bestemt på å gjøre alle nødvendige tiltak for å gjenopprette ro og orden i samfunnet.

Han pekte spesielt på behovet for at offentlige ansatte må komme seg tilbake på jobb mandag morgen, og ga aktivistene frist til da med å avslutte blokaden av veier i byen.

– Regjeringen vil ta i bruk alle midler for å gjenopprette ro og orden, advarer Hongkongs øverste politiske leder.

Natt til søndag, norsk tid, brukte politifolk batonger og pepperspray mot demonstrantene. 

Også denne gang var det i forstaden Mong Kok uroen oppsto. Demonstranter omringet politifolk og beskyldte dem for å samarbeide med kriminelle grupper. Politiet svarte med å bruke pepperspray mot demonstrantene.

Samtidig som det oppsto sammenstøt i Mong Kok, var titusener av demokratiforkjempere samlet til en fredelig markering i sentrum av Hongkon

(TV 2/ NTB)