Fotballkunst da Fàbregas' målgivende senket gamleklubben

Scoringer fra Eden Hazard og Diego Costa var nok til å slå Arsenal i toppkampen på Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-Arsenal 2-0
Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Toppkampen på Stamford Bridge søndag var dømt til å bli en tøff batalje, men noen av scenene som oppstod var allikevel svært vanskelig å forutsi.

En ekkel skade på Thibaut Courtois, håndgemeng mellom Arsène Wenger og José Mourinho og et drømmeraid fra Eden Hazard med påfølgende straffespark som belgieren selv satt i nettet var bare noen av hendelsene i en begivenhetsrik 1. omgang i Vest-London.

Snaue kvarteret før slutt slo så superduoen Cesc Fàbregas og Diego Costa til, da eks-Arsenal-kaptein Fàbregas serverte Premier Leagues toppscorer som lekkert lobbet inn sitt niende for sesongen og satte inn sluttresultatet 2-0.

– Det er ren og skjær fotballkunst. Fàbregas straffer gamleklubben, godt hjulpet av Premier Leagues toppscorer, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Etter kampen ble Fàbregas spurt om hvordan det var å møte gamleklubben og om hvordan det var å møte klubben som ikke ønsket ham tilbake i sommer.

– Jeg har stor respekt for Arsenal. Jeg vet at jeg ikke ville hatt de tingene jeg har eller vunnet de tingene jeg har hvis det ikke var for dem. Jeg forstår fansens reaksjon. Jeg vet at de elsker meg, men på grunn av enkelte forhold så er det ikke slik. Men nå er jeg nå i en stor klubb, med store supportere og en stor trener og jeg konsentrerer meg om det, sa Fàbregas. 

Mourinho til TV 2: – Fàbregas spilte mot sin klubb, en klubb han elsker mye
– Han spiller fantastisk bra. Folk vil se på hans målgivende pasning, men jeg ser på det taktiske og hans defensive innsats for laget. Han er fantastisk. Han spilte mot sin klubb, en klubb han elsker veldig mye. Men forestillingen var fantastisk, sa José Mourinho til TV 2.

– Lokaloppgjør er alltid annerledes. Det emosjonelle spiller alltid en rolle. Vi var solid defensivt og da vi vant ballen var vi farlige på kontringer. Straffen skulle vært rødt kort, men dommeren bestemte at det var gult, sa også portugiseren.

Han fikk selvsagt også spørsmål om hendelsen der han og Arsène Wenger havnet i basketak på sidelinjen.

– I mine øyne var det ingenting. Det er over. Han kom over i mitt tekniske området, men fjerdedommeren var der, sa Mourinho.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ekkel Courtois-situasjon - spilte videre
Oppgjørets første snakkis kom etter ti minutter, og var en ekkel situasjon. Thibaut Courtois gikk i bakken i duell med Alexis Sanchez og ble liggende i ørske. Belgieren spilte dog videre, før han halvveis i omgangen ble erstattet av Petr Cech.

– Spørsmålet kommer til å bli stilt. Hvorfor ble han ikke tatt av med en gang? Vi får håpe at det går bra og at det ikke er noe alvorlig, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio i pausen.

Forut for byttet oppstod den kanskje største snakkisen fra hele oppgjøret, etter at en rekke tøffe taklinger i begynnelsen av kampen fikk det til å renne over for Arsène Wenger. 

Wenger og Mourinho i basketak
Han beveget seg inn i José Mourinhos tekniske område og dyttet til portugiseren, mens Chelsea-sjefen svarte med å prøve å få tak i Wengers slips. Disse scenene vil ikke bli glemt med det første.

Basketaket kom som et direkte resultat av en skikkelig grisetakling fra Gary Cahill på Alexis Sanchez.

– Det kunne vært en brukket legg, det kunne vært rødt. Han er ikke i nærheten av ballen og heldig som kun får gult, sa Trevor Morley om hendelsen.

Hazard sørget for ledelse fra straffemerket
Kun minutter senere gikk vondt til verre for Wenger, da Eden Hazard etter 27 minutter viste fram dribleferdighetene og lurte det som var av Arsenal-forsvarere. Til slutt måtte Laurent Koscielny se seg nødt til å legge ham i bakken, og dermed ble det straffespark.

Der var Hazard iskald, og satte inn 1-0 for hjemmelaget. Det ble også omgangens eneste scoring på Stamford Bridge.

Arsenal ropte på hands
Drøye kvarteret ut i 2. omgang ropte Arsenal-spillerne på hands da Cesc Fàbregas blokkerte et Jack Wilshere-skudd omtrent på 16-meterstreken.

– Den går soleklart i hånden på Fàbregas og han kaster seg ned for å gjøre seg større. Strengt tatt så skal vel Atkinson blåse, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker om situasjonen som ledet til hjørnespark og intet annet fra kampleder Martin Atkinson.

Det var dog Chelsea som kom til de største sjansene, og Eden Hazard var svært nære sin andre scoring kvarteret før slutt. Belgierens variant fra skrå vinkel gikk dog like over. 

Snaue kvarteret før slutt kom dog scoringen, da Fàbregas brukte bakrommet til å servere Costa. Alene med Wojciech Szczesny var spanjolen iskald.

– Det er ren og skjær fotballkunst. Fàbregas straffer gamleklubben, godt hjulpet av Premier Leagues toppscorer. Han planlegger matchbildene i detalj. Han visste at denne muligheten ville by seg. Og han vet at Fàbregas og Costa er i stand til å nesten utrette mirakler, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Scoringen var Costas niende i Premier League denne sesongen og nok til å sikre sluttresultatet som ble 2-0.

PS! Avspark i kampen ble utsatt i et kvarter, på grunn av at Arsenal-fansen sendte opp bluss utenfor Stamford Bridge.

Lagoppstillinger:

Chelsea: Thibaut Courtois (Petr Cech, 24.) - Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, César Azpilicueta - Nemanja Matic, Cesc Fàbregas - André Schürrle (John Obi Mikel, 69.), Oscar, Eden Hazard - Diego Costa

Arsenal: Wojciech Szczesny - Calum Chambers, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs - Mathieu Flamini, Jack Wilshere - Santi Cazorla (Alex Oxlade-Chamberlain, 69.), Mesut Özil, Alexis Sánchez - Danny Welbeck