Schmeichel og resten av Fotball-England hyller De Gea

Manchester United-keeperen hylles på Twitter etter matchvinnende redninger.

Manchester United-Everton 2-1
Se video av de Geas redninger i vinduet øverst. Sammendrag nederst!

Manchester United sikret seg sin andre seier på rad i Premier League da de slo Everton 2-1 på Old Trafford søndag. Mye av æren for det bør rettes til David de Gea.

Den spanske målvakten reddet straffe på overtid i 1. omgang, før han på overtid vartet opp med ikke mindre enn to matchvinnende superredninger da Everton-kanonaden var på det sterkeste.

– De Gea kommer sannsynligvis til å huske denne kampen resten av livet. Det er han som reddet tre poeng for Manchester United. Det er vakkert å se på. Det er på grensen til rørende, sa TV 2-ekspert og tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt i studio etter kampslutt.

Les også: Falcaos første og ekstreme De Gea sendte Old Trafford til himmels

Har du De Gea på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Selv svarte en ydmyk de Gea følgende på spørsmål om den utrolige kampen etter kampslutt:

– Det er trolig en av de beste kampene i min Manchester United-karriere. Jeg mener vi spilte en virkelig god kamp. I de siste ti minuttene presset de veldig, men jeg reddet sjansene og er lykkelig. Jeg synes det er en god redning. Jeg så ikke ballen så bra, så jeg puttet bare hånden min der, sa De Gea om kampen og den siste av redningene.

– Heroisk opptreden, stort å se
De sosialene mediene var dog betydelig mer raus i sin omtale av Manchester United-heltens opptreden, og flere av dem som hyllet spanjolen vet virkelig hva de snakker om.

– De Gea. Heroisk opptreden vinner to poeng for Manchester United med tre ekstraordinære redninger. Stort å se, twitret tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel.

Den danske legenden var ikke den eneste mannen med hanskeerfaring som lot seg imponere.

– David de Gea var i fyr og flamme. En keeper er like viktig som envher angriper, skrev Shay Given. 

Shaw takket lagkameraten
Også utespillere lot seg imponere av den lange spanjolen.

– Wow. @D_DeGea var utrolig i dag. Takk min venn, for strafferedningen, skrev lagkamerat Luke Shaw. Han la også til et hjerte. 

– Enorme redninger av de Gea. Den ene der han redder med feil hånd ville han ikke reddet på noe annet vis, skrev tidligere Liverpool-spiller Dietmar Hamann.

– For en vidunderlig redning av David de Gea. Sensasjonelle reflekser, skrev Gary Lineker ved den første av overtidsredningene, før han deretter fulgte opp med:

– Himmel! David de Gea har akkurat gjort det enda bedre. 

Også Jamie Carragher er aktiv på twitter. Han valgte en noe annerledes variant.

– Jeg må være ærlig. De Gea har sannsynlgivis akkurat ødelagt ettermiddagen min, skrev den legendariske tidligere Liverpool-forsvareren.