Eva Øverli Urstad opplevde å få lakk og frontrute ødelagt da en del av lasten fra et møtende kjøretøy traff bilen ved Freste på Bispeveien for en ukes tid siden.

– Jeg forstår nesten ikke hvordan det skjedde, men jeg passerte en traktor eller liten lastebil med et sandlass og plutselig kom det en sky som traff bilen med et smell.

– Jeg stoppet for å se hva som hadde skjedd. Da jeg fikk summet meg litt snudde jeg og kjørte etter vedkommende, men jeg fant ingen. De må ha tatt av på en sidevei, forteller Øverli Urstad til Tønsberg Blad.

Pliktig å sikre skikkelig

«Du må sikre all last du frakter på tilhenger slik at den ikke forskyver seg eller faller av. Det er viktig både for din egen og andre trafikanters sikkerhet. Gods som kan støve, ryke eller virvle av kjøretøyet kan sikres med nett eller presenning.»

Det skriver Statens Vegvesen på sine sider. Sikrer du ikke lasten din skikkelig kan det være både farlig og ikke minst straffbart.

Les også: Så populær at den skaper problemer

– Alle er forpliktet til å sikre last på forsvarlig vis slik at den ikke faller av og forårsaker skade på andre kjøretøy, eller forflytter seg og skader eget kjøretøy. Man skal heller ikke laste et kjøretøy på en sånn måte at det forringer kjøreegenskapene. Sikrer man ikke forsvarlig kan det være snakk om et straffbart forhold, sier Andreas Rødø, distriktsleder i Utrykningspolitiet til tb.no.

Kostbart møte

Eva Øverli Urstad sitter igjen med en solid regning etter møtet på Bispeveien. 28.500 kroner har verkstedet taksert skadene til.

– Det er skader på panser, frontrute, skjermer og støtfanger, forteller Øverli Urstad.

– Lakken er full av hvite små merker.

– Hva vil du si til noen som leser dette og som skjønner at det kan ha vært dem som kjørte?

– Dersom noen kjenner seg igjen så vil jeg selvsagt svært gjerne at de tar kontakt.

Les også: 60-talls nostalgi med stratosfærisk prislapp

Les flere bilsaker i TBs motormagasin Kjør

Les også: Lakkering: Slik kan du spare tusenvis av kroner

Laster inn forumet...