Yaya er tilbake: Stjernen fant nettet etter kanonade mot Villa-målet

Aston Villa holdt lenge unna et voldsomt press fra City, men så våknet Yaya Touré.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aston Villa 0-2 Manchester City

Aston Villas hardtkjempende forsvar kan neppe ha kommet som en overraskelse for Manchester City.

Likevel hadde de store problemer å bryte gjennom Aston Villa-forsvaret, som kom til kamp med samme innsatsvilje de brukte til å vinne på Anfield. 

Etter 80 minutter hadde City truffet stolpen ved to anledninger. Legger, lår og skinker hadde stått i veien ved enda flere anledninger.

Til slutt traff de også nettet.

Etter en svak sesongstart tok Yaya Touré ansvaret og sendte City-fansen til himmels. Seieren ble sikret av Agüero kun minutter senere.

– Det er litt ironisk at City, etter så mange lekre kombinasjoner, pasninger og innlegg, får avgjørelsen ved at én mann tar ballen og sender den i nettet, sa TV 2-ekspert Thorstvedt etter kampen.

– All ære til Aston Villa for måten de spilte, men i andre omgang fikk vi jobben gjort. Jeg må jobbe hardere og fortsette på denne måten. Det viktigste for meg og laget er å gjenta det vi gjorde i fjor, sa hovedpersonen selv etter kampen. 

Stormløp mot Villa-målet

I september 2013 endte det 3-2 da Aston Villa fikk besøk av Manchester City. Like målrikt ble det ikke i dag, men City hadde nok av sjanser til å gjøre en målfest av kveldens oppgjør.

Aleksandar Kolarov var nær et tidlig mål da han banket til fra venstrekanten. Skuddet traff stolpen og gikk ut.

Særlig nær et ledermål kom de like før pause, da Edin Dzeko fikk stå helt umarkert og heade. Cissokho fikk imidlertid et bein på ballen og holdt 0-0 til pause.

– Villa vil ikke klare å stå i mot dette kjøret i 90 minutter. De kommer til å bli malt i stykker før eller siden, mente Erik Thorstvedt etter Villas oppofrende innsats før pausen.

– De hang i tauene som en utslitt bokser, samtykket Trevor Morley, som hyllet Villa-spillerne for innsatsviljen.

Benteke tilbake fra skade

TV 2s eksperter skulle omsider også få rett - riktignok etter at kampen hadde fortsatt på samme måte som før pause.

Det fortsatte å smelle i stolpene og Aston Villa-forsvarerne fortsatte å kaste seg i blokken. Få minutter inn i andre omgang kom Agüero alene med Guzan. Argentineren trillet ballen trygt og godt forbi Villa-keeperen, men ballen traff stolpen på ny.

I motsetning til før pause, var imidlertid også Aston Villa med på notene. Like etter stolpetreffet gikk de i angrep og var nær ved å komme til avslutning.

Etter halvspilt andreomgang gikk jubelen i taket, men ikke for en scoring.

Christian Benteke gjorde comeback etter å ha vært ute med achillesskade siden mars, og hele Villa Park reiste seg for å hylle sin største stjerne. 

Yaya avgjorde

Men etter hvert som det begynte å se ut til at Aston Villa skulle klare å holde unna mot Citys voldsomme press, våknet en sovende kjempe fra dvale.

Yaya Touré har hatt en svak start på sesongen, men ti minutter før slutt sendte han et langskudd i nettet.

Seieren ble sikret da Sergio Agüero banket inn 2-0-målet to minutter før slutt.

Dermed legger Manchester City press på Chelsea, som møter Arsenal til London-derby i morgen.