Stortalent senket Vålerenga

Mathias Trettenes storspilte foran et fullsatt DNB Arena.

Stavanger Oilers - Vålerenga 3-2:

Det var duket for gigantoppgjør i norsk hockey da Vålerenga gjestet DNB Arena og Stavanger Oilers. 

Det som satt en ekstra spiss på kampen er at Oilers har vunnet 14 av sine siste 15 hjemmekamper mot VIF, og har snytt den tradisjonsrike Oslo-klubben for NM-gull to år på rad.

Begge lagene har etter en noe treg start på sesongen vunnet tre strake kamper hver i Get-ligaen. Det er derfor knyttet stor spenning til hvordan styrkeforholdet mellom de to gigantene ser ut denne sesongen.

Det ble en tett og jevn kamp, men tilslutt var det Oilers som kunne stikke av med seieren.

KNUFFING: Det ble til tider knuffing mellom spillerne i kampen. Foto: TV 2.
KNUFFING: Det ble til tider knuffing mellom spillerne i kampen. Foto: TV 2.

– Vi holder sammen som et lag og alle jobber for hverandre. Fjerderekken vår kriger på og ingenting kommer gratis. I dag funker det bra, forklarer kampens store spiller Mathias Trettenes til TV 2 etter kampslutt.

Oilers med massivt press

DNB Arena var fylt til randen og det kokte i hallen da lagene entret banen.

Tempratur ble det også på banen og det tok under et minutter før Oilers-spiller Snorre Hallem ble utvist for en knetakling.

Oilers presset VIF i første periode men slet med uttellingen foran mål. VIF var på sin side var farlige på kontringer. 

Jean-Michel Daoust fikk sjansen rett før første periode var ferdig uten å setter pucken i mål. I den påfølgende situasjonen ble det hett bak målet til VIF-keeper Søberg, men etter litt småknuffing roet gemyttene seg.

Dermed var det målløst etter første periode.

VIF-mål mot spillets gang

VIF-SCORING: Morten Ask sendte Vålerenga på nytt i ledelsen, men dessverre til liten nytte. Foto: TV 2.
VIF-SCORING: Morten Ask sendte Vålerenga på nytt i ledelsen, men dessverre til liten nytte. Foto: TV 2.

Oilers fortsatte sitt massive press i andre periode, men siddisene klarte ikke å utnytte mulighetene de fikk. 

Det utnyttet VIFs Brian Ihnacak. Han ble spilt opp av Karterud etter halvspilt periode. Kanadieren satte pucken enkelt i mål.

Mathias Trettenes plukket opp en klarering fra Vålerenga-forsvaret minutter etterpå og kom alene med Søberg i VIF-målet. Stortalentet fintet ut keeperen og satt pucken enkelt i mål. Fortjent utligning for hjemmelaget.

VIF fortsatte å vise at de var farlige på kontringer og Morten Ask utnyttet sløvt forsvarsspill rett før perioden var slutt. Pucken ble spilt i vantet og verken keeper eller Oilers-spillerne fikk kontroll på pucken. Ask stod umakert foran Oilers-målet og satt pucken i åpent mål bak en sprellende målvakt.

– Han får all æren 

MATCHVINNER: Mathias Trettenes ble kampens store spiller. Foto: TV 2.
MATCHVINNER: Mathias Trettenes ble kampens store spiller. Foto: TV 2.

Oilers var tydelig rystet etter å ha havnet bakpå igjen. Tredje periode startet bra for Vålerenga, men nå var det bortelaget som skulle få seg en kalddusj.

Fem minutter ut i perioden fikk Josh Soares kranglet pucken såvidt over målstreken. Til ellevill jubel for et fullsatt DNB Arena.

Oilers fortsatte presset og styrte spillet inne på Vålerengas halvdel. Med under åtte minutter igjen på klokken tok hjemmelaget også ledelsen for første gang i kampen.

Trettenes ble spilt opp av Dahl Andersen foran mål, og stortalentet vartet opp med en elegant 180-graders vending fintet han ut keeper og skjøt pucken i mål. En fantastisk scoring. Stortalentet gav æren for målet til en gammel helt, som forøvrig ble hyllet i pausen av første periode.

– Det har jeg lært av Lars Petter Nagel. Han får all æren, forklarte Trettenes til TV 2 etter kampslutt.

Dermed fortsetter marerittstatistikken for Vålerenga i DNB Arena. Stavanger Oilers ser derimot frem til tirsdagens kamp mot Bern. 

– Jeg tenker mye på Bern, det blir kjekt å få de hjem i DNB Arena så da er det bare tut og kjør, forteller Trettenes.

Et annet oppgjør ble også spilt i Get-ligaen tidligere i dag. Der slo Lørenskog Stjernen 4-1 på bortebane. Se alle høydepunktene fra den kampen i videovinduet under.