Lallana og Henderson sikret Liverpool-seier etter stygg dommerfeil

– Vi viste enorm karakterstyrke i dag, sa matchvinneren etter kampen.

Liverpool 2-1 West Bromwich

Liverpool hadde beskjedne 2-1-3 etter seks Premier League-kamper. I midtuken tapte de også Champions League-kampen mot Basel.

Etter at mange har diskutert og kritisert manglende dynamikk og rytme i angrepsspillet, var Liverpool i dag desperate etter tre poeng.

Det fikk de også, takket være mål fra Lallana og Henderson. En stygg dommerfeil kunne imidlertid kostet dem seieren.

Adam Lallana, som har fått en treg start i sin nye klubb, ga Liverpool ledelsen like før pause. Etter hvilen fikk West Bromwich straffe etter en felling godt utenfor sekstenmeteren. 

En markkryper fra Jordan Henderson sikret til slutt tre uhyre viktige poeng for Brendan Rodgers og Liverpool.

– Enorm karakterstyrke

– Dette var en positiv opplevelse for Liverpool, med tidvis mye bra angrepsfotball. De klarte ikke å holde nullen, men målet kom etter et feilaktig idømt straffespark. Denne seieren var ekstremt viktig for dem, oppsummerte Erik Thorstvedt etter kampen.

– Vi vet at vi kan og må forbedre oss, men i dag handlet det kun om seieren. Vi visste at West Bromwich kom til å bli en stor utfordring, men vi viste enorm karakterstyrke, sa matchvinner Henderson etter kampen.

Kampens første målscorer, Adam Lallana, var stolt da TV 2 møtte ham.

– Det er helt utrolig å score for en så fantastisk klubb som Liverpool. 

Balotelli på benken

Mario Balotelli har ikke overbevist så langt i Liverpool-karrieren, og i dag ble han plassert på benken. Det betydde at Rickie Lambert fikk sjansen.

– Kanskje føler Brendan Rodgers at Lambert i større grad vil evne å linke opp med resten av laget, spekulerte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker før kampen.

Noen umiddelbar løsning var det imidlertid ikke. Liverpool hadde god kontroll defensivt, men også tilsvarende lite dynamikk og sprut i angrepsspillet.

Førsteomgangens første ordentlige «høydepunkt» ble levert av Martin Skrtel, som sendte Saido Berahino på flyvetur med en real grisetakling.

Lallanas første mål for Liverpool

– Liverpool leter etter kombinasjonene og rytmen som gjorde dem så farlige i fjor. Tidvis ser vi antydninger, men hittil skjer det alt for langt unna mål, sa TV 2-ekspert Erik Thorstvedt da første omgang gikk mot slutten.

Like før pause fungerte det derimot som før. Slik det pleide å være og slik det fortsatt burde være. Adam Lallana dro seg gjennom og banket ballen ned i hjørnet, etter en herlig flikk fra Coutinho.

– Det er nydelig. Dette har vi sett fra Liverpool så mange ganger før. Liverpool har vært det beste laget hittil og ledelsen er fortjent, kommenterte Erik Thorstvedt fra studio.

Dommertabbe ga 1-1

Mens Liverpool tilsynelatende hadde god kontroll på kampen, skulle dommer Michael Oliver gjøre sitt til å hjelpe West Bromwich tilbake i kampen. Dejan Lovren felte Saido Berahino, og dommeren pekte på straffemerket.

Forseelsen skjedde imidlertid 15-20 centimeter utenfor sekstenmeteren og skulle ikke vært mer enn et frispark.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Saido Berahino tok uansett saken i egne hender og omsatte straffesparket til mål. 

Et åpenbart irritert Liverpool-lag hadde imidlertid ingen planer om å la tabben ødelegge kvelden. Hjemmelaget gikk rett frem i angrep og ballen havnet til slutt hos Jordan Henderson.

Midtbanespilleren prikket ballen ned i hjørnet og sendte Liverpool tilbake i ledelsen.

Liverpool gikk tilbake til å trygge ledelsen, noe som også tillot West Bromwich å flytte laget lenger opp i banen. 

Utligningen kom imidlertid aldri og Liverpool sikret seg en fortjent seier.