En colombiansk kvinne brukte potet som prevensjon. Det resulterte i et sykehusbesøk. (ILLUSTRASJONSBILDE: Colourbox.)
En colombiansk kvinne brukte potet som prevensjon. Det resulterte i et sykehusbesøk. (ILLUSTRASJONSBILDE: Colourbox.)

Gjett hvordan det gikk da kvinnen (22) fulgte mammas landlige prevensjonstips!

En colombiansk kvinne fulgte morens potet-råd for å ikke bli gravid. Legene på akutten trodde ikke sine egne øyne da de så hva som spiret og grodde i underlivet hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 22 år gammel colombiansk kvinne ble sendt til sykehus i byen Honda etter at hun klaget over store magesmerter. 

På sykehuset ble legene sjokkerte over funnene de gjorde i kvinnens kropp, skriver avisen Colombia Reports. Saken er også bredt omtalt i en rekke medier verden over.

I kvinnens underliv fant legene nemlig potetrøtter som hadde grodd innvending i 22-åringens kropp. Kvinnen hadde i forkant plassert poteter i underlivet som prevensjon.

– Min mor fortalte meg at om jeg ikke ville bli gravid, så burde jeg plassere en potet i underlivet. Jeg trodde på det hun sa, forteller kvinnen som ønsker å være anonym.

Legene fikk fjernet røttene fra 22-åringens underliv uten at hun måtte gjennomgå kirurgi. Ifølge avisen vil hun heller ikke få varige skader etter hendelsen.

Saken viser den store mangelen på seksualundervisning i landet. Til tross for at dette er obligatorisk, viser forskning fra Institute of Family Welfare at bevisstheten rundt prevensjon blant unge er liten i landet.