Kolbu rykket opp til tredjedivisjon etter dramatisk derby

Totens Marius Stensrud Larsen var maks uheldig i «Grasrotkampen» da Kolbu/KK vant 2-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Toten-Kolbu/KK 0-2

Kolbu/KK er klare for tredjedivisjon etter å ha vunnet den dramatiske opprykkskampen mot rivalen Toten. I den TV 2 Sportskanalen-sendte «Grasrotkampen» lørdag ble det hele avgjort i løpet av de siste seks minuttene før full tid.

Dramatisk avslutning
En uheldig Marius Stensrud Larsen headet en corner fra Kolbus Anders Kleiven i eget nett. Dermed måtte Toten kaste alle mann i angrep i jakten på et uavgjortresultat som ville sikret dem opprykk.

Totens Thomas Syversen Flesvig fikk en strålende mulighet til å sikre nettopp uavgjort da han plutselig sto alene med keeper Tor Oddmar Lillereiten minutter senere. Syversen Flesvig ventet imidlertid altfor lenge, og Øystein Nygård kastet seg inn og fikk taklet bort ballen.

Minutter senere ble opprykket sikret da Daniel Sommerstad Olsen banket inn 2-0 til gjestene etter rot i vertskapets sekstenmeter.

– Det er helt fantastisk. Du ser bare på publikum her... Det gjør så mye for Kolbu. Det er dette vi har jobbet for i hele år. Det er fryktelig deilig, sier målscorer Sommerstad Olsen til TV 2.

Sløste med sjansene
Toten var det beste laget foran egne supportere, men maktet ikke å putte ballen i mål. Det var i alle fall ikke noe å si på sjansene, for de var mange og store.

– Det er aldri artig å tape fotballkamper. Det er klart at denne betydde mer enn vanlig, men jeg er stolt av guttene, sier Toten-trener Frank Gram

– Kampbildet er som vi så for oss. Vi hadde våre muligheter. I dag var det vi som kom til kort. Sånn er det noen ganger.

Se sammendrag fra kampen øverst på siden!

Egil «Drillo» Olsen fulgte kampen fra kommentatorplass sammen med Jørgen Klem. Den tidligere landslagssjefen synes lagene serverte strålende underholdning.

– Det var en veldig rar fotballkamp. Det var nesten bare ett lag på banen. Toten dominerte fullstendig, men så fikk vi det berømte sceneskiftet i andre omgang. Det er Kolbu/KK som er best i andre omgang. Så får de scoringene. Vi fikk drama: Kanonsjanse etter 1-0, vi fikk alt vi hadde håpet på, sier Olsen.

Toten-dominans
Kolbu/KK-spillerne priser seg nok lykkelige over at det var Lillereiten som sto mellom stengene lørdag. Keeperen var i det umulige hjørnet og reddet alt som kom hans vei i en førsteomgang der Toten dominerte fullstendig. 

I den andre omgangen var Kolbu/KK langt bedre med, men vertskapet var fremdeles svært nære scoring. Nærmest var Thomas Løkken med et skudd i tverrliggeren. 

Toten hadde klart seg med et uavgjortresultat, men slik gikk det altså ikke. To scoringer og en strålende Lillereiten sørget for opprykk for Kolbu/KK.

– Det er utrolig artig, spesielt med denne gjengen som er ordentlig fin å være sammen med, sier sisteskansen.

Han avslører at han hadde en langt fra gunstig oppladning til kampen.

– Klokken ett i natt lå jeg med 38,4 i feber. Da jeg sto opp i dag var jeg litt bedre, men jeg turte ikke å ta tempen, sier Lillereiten.

Slik startet lagene:
Toten: Østerud - Hensvold, Kristiansen, Kolnier, Larsen - Løkken, Aass, Haugen - Kolner, Reinsby, Bjørnerud
Kolbu/KK: Lillereiten - Stensrud, Johanstuen, Hallingstad, Nygård - Stenerud, Olsen - Sønsteby, Engelien, Lien - Lundstadsveen