UTE MED SKADE: Markus Henriksen er tilbake i Norges landslagstropp for første gang siden privatlandskampen mot Sverige i august i fjor. Nå må midtbanespilleren melde forfall til kampene i EM-kvaliken mot Bulgaria og Malta.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTE MED SKADE: Markus Henriksen er tilbake i Norges landslagstropp for første gang siden privatlandskampen mot Sverige i august i fjor. Nå må midtbanespilleren melde forfall til kampene i EM-kvaliken mot Bulgaria og Malta. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Kneskadet Henriksen ute i flere måneder

Går glipp av landskampene mot Malta og Bulgaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markus Henriksen (22) må belage seg på flere måneder på sidelinjen.

Den norske AZ-spilleren pådro seg en kneskade på trening tidligere denne uken, og midtbanespillerens klubb skriver på sine hjemmesider at han er ute av spill i mellom to til tre måneder.

– Veldig surt
Henriksen sier til TV 2 at han har røket et leddbånd i det høyre kneet, men det er ikke nødvendig med operasjon. Skaden kom i en spillsekvens mot slutten av onsdagens treningsøkt.

– Jeg har aldri vært skadet før. Tidligere i sesongen mistet jeg et par kamper på grunn av en tå. Det er veldig surt at dette kommer nå. Akkurat nå er jeg lei meg og skuffet, men jeg skal jobbe knallhardt for å komme tilbake, sier Henriksen til TV 2.

Den nedslående beskjeden kommer etter en flott start på sesongen for Henriksen. Den solide starten ble belønnet med en plass i landslagssjef Per-Mathias Høgmos tropp til kampene mot Malta og Bulgaria i EM-kvaliken. Men nå må altså Henriksen melde forfall til de viktige kampene.

– Jeg ringte Per-Mathias og ga beskjed da jeg fikk svar på undersøkelsene i dag tidlig. Jeg sa at jeg ikke kunne være med. Han synes selvsagt det var synd. Han sa at han har sett kampene mine og lagt merke til at jeg er i kjempegod form, sier Henriksen.

Informasjonssjef i Norges fotballforbund (NFF) Svein Graff sier til TV 2 at Høgmo og støtteapparatet fremdeles jobber med å gjøre landslagstroppen komplett. De siste spillerne vil bli offentliggjort søndag kveld.

Solid start under ny trener
Under den nye treneren John van den Brom har Henriksen fått tillit denne sesongen. Han har startet fem kamper og scoret ett mål for AZ i Æresdivisjonen.

AZ ligger på sjuendeplass etter sju serierunder. 

– Skaden kommer selvsagt på et veldig ugunstig tidspunkt for meg. Jeg føler meg i kjempeform. Jeg føler at jeg har mye å bidra med, og at jeg endelig blir lagt merke til, sier Henriksen.

Starten på sesongen har vært noe spesiell for den nederlandske klubben. Marco van Basten overtok sjefsstolen etter Dick Advocaat etter fjorårets sesong, men har måttet trappe ned til en stilling som assistenttrener grunnet helseproblemer. John van den Brom har nå hovedtreneransvaret i klubben.

Henriksen er godt fornøyd med situasjonen i AZ og den nye treneren. Han føler seg endelig som en viktig del av laget. Det står i kraftig motsetning til 22-åringens situasjonen ved slutten av fjorårets sesong.

En frustrert Henriksen snakket med TV 2 da ansettelsen av van Basten ble bekreftet i april. Da var han lei av benkesliting under Advocaat.

– Det har vært en fryktelig spesiell sesong for meg. Helt ut av det blå ble jeg tatt ut at startelleveren uten begrunnelse. Jeg har spilt godt de gangene jeg har fått muligheten. Jeg har spurt hva problemet er, men jeg får bare beskjed om at jeg er en superviktig spiller for laget, forklarte han til TV 2.

Denne sesongen har altså ting bedret seg. 22-åringen ble matchvinner i kampen mot Zwolle 21. september og har fått en sentral rolle i laget. Nå lover Henriksen å komme tilbake i samme form etter skadeavbrekket.

– Jeg skal jobbe knallhardt. Jeg skal bo på gymmen, sier Henriksen.