FORLATER LAGET ETTER SEKS ÅR: Sebastian Vettel kjører ikke for Red Bull neste sesong..(AP Photo/Shuji Kajiyama) / TT / kod 436
FORLATER LAGET ETTER SEKS ÅR: Sebastian Vettel kjører ikke for Red Bull neste sesong..(AP Photo/Shuji Kajiyama) / TT / kod 436

Vettel forlater Red Bull-laget

Regjerende Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel bryter med Red Bull etter denne sesongen.

Tyskeren er blitt verdensmester de fire siste sesongene, men i år er det gått betydelige tråere. Han ligger på en for ham beskjeden 5.-plass i VM-sammendraget før helgens runde i Japan.

Vettel har besluttet å avslutte samarbeidet som har vart i seks år. Denne sesongen har han ikke vunnet en eneste VM-runde.

– Sebastian Vettel har opplyst oss om at han vil forlate Red Bull etter 2014-sesongen, heter det fra den østerrikske sponsoren.

I de siste dagene er det spekulert i at dette ble utfallet. Senest fredag skrev Sport Bild at bruddet var nær forestående.

Det er ventet at Vettel blir klar for Ferrari-laget innen kort tid. Red Bull-sjef Christian Horner bekrefter at Vettel blir Ferrari-fører, men noen bekreftelse er ennå ikke kommet. Selv er Vettel ordknapp rundt sitt neste karrieresteg.

– Jeg er sikker på at jeg har noe å si snart, men ikke akkurat nå, sier Vettel til formula1.com.

Red Bull opplyser at russeren Daniil Kvyat overtar Vettels sete og blir makker med Daniel Ricciardo. (©NTB/TV 2)