ELGPRATERE: Jegerne Vigdis Jensen (t.v) og Anita Verås logger seg på elgjaktsenteret og er klar for å svare på jaktrelaterte spørsmål hele søndag. Foto: Privat/TV 2.
ELGPRATERE: Jegerne Vigdis Jensen (t.v) og Anita Verås logger seg på elgjaktsenteret og er klar for å svare på jaktrelaterte spørsmål hele søndag. Foto: Privat/TV 2.

Vigdis og Anita svarer på dine jaktspørsmål under «Elgjakta DIREKTE»

Mens TV 2s team følger elgjakta i Østfold direkte, kan du chatte og stille spørsmål om jakta i elgjaktsenteret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokka 08.00 søndag starter TV 2s direktesendte elgjakt fra Våler i Østfold. Mens jakta allerede har pågått i store deler av landet siden 25. september, har jegerne i lavlandet østafjells måttet vente til denne helga.

Direktesendingen fra skogene i Våler, kan du følge direkte i vårt «Elgjaktsenter», som du finner her.

TV 2 har to kamerateam i felten; ett sitter på elgpost - og et annet følger jeger og jakthund på «drev» i skogen. Håpet er at hunden får los, og kan jage frem elgen for felling.

Tar jaktfri for å svare

For deg som følger sendingen står to erfarne jegere til disposisjon i elgjaktsenteret. Der kan du stille jaktrelaterte spørsmål, og kvinnekontaktene Anita Verås og Vigdis Jensen i Norges Jeger- og fiskerforbund sitter klare til å svare.

Verås holder til i Nord-Trøndelag, mens Jensen er hjemmehørende og aktiv jeger i elgfylket Hedmark. Begge to har tatt jaktfri hele søndagen for å stå til disposisjon i elgjaktsenteret.

Del dine bilder

Er du selv på jakt søndag? Da vil TV 2 gjerne vise frem dine bilder i elgjaktsenteret. Last opp bildene på instagram og bruk emneknaggen #2elg, så vil alle våre lesere kunne ta del i dine jaktopplevelser!

Våler østre jaktlag i Østfold er TV 2s vertsskap under direktesendingen. Søndag morgen vil nærmere tyve jegere sette seg på elgpost på ulike steder i skogsområdet øst for Kirkebygda i Våler.

Har tro på nærkontakt på direkten

Spesialtrente jakthunder vil så gå gjennom skogsområdet for å drive elgen mot jegernes poster.

Alt som skjer vil rapporteres fortløpende i TV-sendingen og med tekst- og bilderapporter i elgjaktsenteret som du finner her.

– Vi kan ikke garantere noe, men det forundrer meg mye om vi ikke får vist frem både en og to elger i løpet av jakta, sier jaktleder Asbjørn Drillestad i Våler østre jaktlag.

Her kan du se en reportasje om de siste forberedelsene, og hvor elgjakta DIREKTE sendes fra: