Helland om scoringen: – Skal finne et bilde på nettet og ramme det inn

TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen tar av seg hatten for Pål André Hellands scoring mot LSK.

Lillestrøm - Rosenborg 0-2 (0-0):

Åråsen/Bergen (TV 2 Sporten): Pål André Helland og Mike Jensen sørget for at Rosenborg slo Lillestrøm 2-0 fredag kveld. 

Nå er Rosenborg bare tre poeng bak Odd på tabellen. 

Se Hellands drømmetreff i videovinduet øverst i saken!

Pål André Helland, som scoret det første målet for Rosenborg på vakkert vis mot LSK, var strålende fornøyd med både scoringen og tre poeng etter kampen.

– Det er her listen skal ligge for å ta gull neste år
– Dette var fantastisk deilig og utrolig fortjent. Vi spilte en kanon bortekamp, og fikk vist at vi kan vinne andre steder enn på hjemmebane. Vi er et godt bortelag, og viste at vi kan vinne borte også. Dette var på en måte svar på tiltale for oss, sa Helland til TV 2 Sporten, før han slo fast:

– Det er her listen skal ligge for å ta gull neste år, mente han.

TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen beskrev Hellands fulltreffer mot LSK som en skikkelig «fantomscoring». Kantspilleren er enig i at scoringen var vakker.

– Den var ikke så verst, nei. Jeg skal søke opp et bilde på nettet og ramme det inn på veggen, gliste Helland, som nå har seriesølv i sikte.

– For RBK har det løsnet, og nå har vi lagt LSK bak oss på tabellen. Jeg håper at vi har lagt en liten støkk i Odd, for nå skal vi hente igjen dem også, sa han.

Sjansefattig førsteomgang
Oppgjøret mellom Lillestrøm og Rosenborg så lenge ut til å ende 0-0.

Begge lagene skapte spesielt i andre omgang en rekke målsjanser, men avslutningene ville bare ikke i mål.

Drøye 20 minutter før slutt traff endelig Rosenborgs Pål André Helland nettmaskene. 24-åringen dro seg inn fra kanten av 16-meteren og plasserte ballen vakkert i lengste hjørnet med venstrefoten.

– Gjorde alt selv
LSK-keeper Arnold Origi hadde ingen mulighet til å redde Hellands velplasserte skudd.

– Han har prøvd og prøvd å treffe mål gjennom hele kampen, men ballen havnet alle andre steder enn i mål. Helland bommet og bommet, men så fikk han kjempetreff og maktet det ingen andre klarte. Han fikk ballen i mål, sa TV 2-ekspert Egil Drillo Olsen om scoringen, før han slo fast:

– Det var en fantastisk scoring der han gjorde det aller meste selv, poengterte den tidligere landslagssjefen om scoringen som ble satt inn i det 67. spilleminutt.

Lillestrøm jaktet på utligningsmålet, og presset Rosenborg bakover på banen. Det ga imidlertid RBK gode kontringsmuligheter.

Like før slutt utnyttet Rosenborg svakt forsvarsspill av LSK etter en kontring. Mike Jensen dukket opp i feltet og banket inn 2-0-scoringen for Rosenborg.

– Kampen stod og vippet helt til det ble 1-0 til Rosenborg. Starten på begge omgangene var morsomme, så kom fantomscoringen til Helland og det ble avgjørende. For RBK var denne kampen klar fremgang for trønderne i forhold til de siste kampene, poengterte Drillo.

Tre poeng bak Odd
Dermed endte fredagens Tippeliga-batalje med 2-0-seier til Rosenborg. Seieren sikret Rosenborg en foreløpig tredjeplass på tabellen.

Kåre Ingebrigtsens menn har poeng etter 26 serierunder. Det er bare tre poeng bak tabelltoer Odd, som møter Aalesund på bortebane lørdag.

Lillestrøm ligger på femteplass med 40 poeng. Resten av kampene i den 26. serierunden spilles lørdag og søndag.