REAGERER: Dwight Yorke (innfelt) mener salget av Danny Welbeck for 160 mill. kroner er patetisk for Manchester United. Foto: Scanpix/montasje
REAGERER: Dwight Yorke (innfelt) mener salget av Danny Welbeck for 160 mill. kroner er patetisk for Manchester United. Foto: Scanpix/montasje

Trippel-vinner Yorke: – Welbeck-salget en skam for United

Dwight Yorke skjønner ikke at Manchester United solgte Danny Welbeck til Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea - Arsenal på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag fra kl. 15.00

Dwight Yorke vant trippelen (FA-cupen, Premier League og Mesterligaen) med Manchester United i 1999 og ble toppscorer i ligaen med 18 fulltreffere samme år.

Tidligere i sommer solgte Manchester United den 23 år gamle angriperen Danny Welbeck til Arsenal for 160 millioner kroner.

Den engelske landslagsspissen har blitt en umiddelbar suksess på Emirates, og brukte nylig bare 30 minutter på å score hat trick for London-klubben i oppgjøret mot Galatasaray i Mesterligaen.

– En skam og patetisk
Yorke har fått med seg Welbeck sine herjinger for Manchester Uniteds Premier League-rival, og reagerer kraftig på at Louis van Gaal solgte angriperen.

– At de solgte ham for 160 millioner kroner er en skam. Sammenligner du med for eksempel Lallana og Shaw, som gikk for henholdsvis 250 og 270 millioner kroner, er det helt patetisk, sier en rasende Yorke til lokalavisen Manchester Evening News.

Og slår fast:

– Derfor forstår jeg bare ikke hvordan markedet er blitt. Manchester United burde ha sendt Welbeck ut på en låneavtale, spesielt med tanke på at Falcao ikke har signert en permanent kontrakt, sier den tidligere spydspissen som utgjøre en fryktet duo med Andy Cole fra 1998 til 2002 på Old Trafford.

– Burde lånt ham ut
Yorke mener Arsene Wenger har sikret seg et virkelig røvekjøp i Welbeck, og at den talentfulle angriperen kommer til å stige betraktelig i verdi i årene fremover.

– United burde sendt Welbeck ut på lån i ett år tid og fått noen penger for låneavtalen. Han er mye mer verdt enn 160 millioner kroner i dagens marked, konkluderer Yorke.

Arsenal og Danny Welbeck møter søndag Chelsea i storkamp på Stamford Bridge. Manager Arsene Wenger mener formen og humøret er på topp foran London-derbyet.

– Skal reise oss
Forrige sesong måtte Wengers Arsenal tåle et 0-6-nederlag på Chelseas hjemmebane

– Det var en grusom dag for oss, sier Wenger til klubbens hjemmeside om 0-6-tapet forrige sesong.

– Derfor er vi fast bestemt og svært sultne på å reise oss og slå tilbake på søndag. Vi har en god mulighet til å vinne kampen og jeg er overbevist om at vi benytter oss av muligheten, mener franskmannen.

Se Chelsea - Arsenal på TV 2 Premium og TV 2 Sumo søndag fra kl. 15.00