BLIR POLITIANMELDT: Erlend Bratland tok seg ulovlig inn på Lier Psykriatiske sykehus for å spille inn en musikkvideo. Det får konsekvenser. Foto: Stella Pictures.
BLIR POLITIANMELDT: Erlend Bratland tok seg ulovlig inn på Lier Psykriatiske sykehus for å spille inn en musikkvideo. Det får konsekvenser. Foto: Stella Pictures.

«Norske Talenter»-vinner politianmeldt etter musikkvideo-innspilling

Artisten Erlend Bratland (22) spilte ulovlig inn musikkvideo på Lier sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag la VG musikkvideoen «Silent Sisters» ut på sin nettside. I intervjuet forteller Erlend Bratland om hvordan han på ulovlig vis har sneket seg inn på Lier sykehus for å filme musikkvideoen til låta.

– Vi visste egentlig at man ikke får gå inn der, men det var ikke noe skilt. Alt var åpent, til og med utgangsdøren. Inngjerdingen hadde også en åpning, sier han til VG

Anmeldes

Men hendelsen går ikke Vestre Viken hus forbi. Nå politianmelder de artisten for å ha brutt seg inn på forbudt grunn.

– Vi gjør som vi pleier å gjøre når noen bryter seg inn på våre eiendommer, sier Jon Hoff til TV 2.

Han er driftsansvarlig for byggene i Vestre Viken.

– Det er forstyrrende for pasienter som blir behandlet på et slik sted. Det behandles nemlig fortsatt pasienter på dette sykehuset, forklarer Hoff.

Han forteller videre at bygningene musikkvideoen ble spilt inn i ikke er i bruk, men at det kan være farlig å oppholde seg der grunnet bygningenes dårlige forfatning.

Bratland er begeistret for stedet.

– Jeg har sett bilder fra dette stedet og blitt fullstendig fascinert. Det er en nydelig stemning og lett og fange melankolien. Mange har laget reportasjer der før, sier Bratland.

Bratlands manager, Daniel Hamnes, forteller til TV 2 at de ikke så det som noe kriminelt å gå inn på området. 

– Følte ikke vi gjorde noe galt

– Gjerdet var åpent, og det var åpent hele veien inn. Vi møtte masse mennesker da vi var der under innspillingen, og kjenner til flere som har tatt seg inn for å gjøre blant annet fotoopptak. Vi så ingen stor fare der og da. Erlend får mer oppmerksomhet for tiden, og derfor ønsker de kanskje å reagere. 

Angrer dere nå?

– Det har jeg ingen uttalelse på. Vi er veldig fornøyde med musikkvideoresultatet, sier Hamnes til TV 2.