Hallén om korrupsjonspåstandene: – Spekulativt og umoralsk

Fotballpresidenten reagerer sterkt på Knut Høibraatens beskyldninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BAKGRUNN: Tidligere agent beskylder Hallén for korrupsjon

– Dette er grunnløse påstander. I løpet av dagen i dag har jeg jo sett at disse beskyldningene blir mer og mer spekulative, sier Yngve Hallén til TV 2.

– Hva tenkte du da du så saken på trykk i dag tidlig?

– Jeg trodde først det var en spøk. Og nå når jeg vet hvilken overgang det er snakk om og hvor liten rolle jeg spilte i forhold til den, virker det desto mer utrolig.

I boken «Fotballagenten», som ble lagt ut for salg fredag, beskylder den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten den nåværende fotballpresidenten Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for korrupsjon.

– Jeg ble kontaktet av en polsk agent. Han fortalte at han hadde blitt bedt om å betale direktøren og sportssjefen i Sogndal under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang til Sogndal i 2008, sa Høibraaten til TV 2 fredag formiddag.

Les også: – Totalt feil å beskylde Sogndal for korrupsjon

– Man kan ikke gi ut bøker som dette
Hallén har via ulike kanaler benektet påstandene, og fredag ettermiddag sier Hallén til TV 2 at han mener Høibraaten farer med usannheter.

– Dette er svært alvorlig. Jeg kjenner hverken til Høibraaten eller den aktuelle agenten. Man kan ikke gi ut bøker med slike påstander, sier Hallén, som sier at dette selvsagt er ødeleggende for han som fotballpresident.

– Jeg lever jo av tillit og jeg jobber jo for å forhindre slike saker som dette.

– Man kan ikke finne seg i slikt
Hallén bekrefter, som nevnt tidligere i dag, at han har kontaktet advokat.

– Jeg får juridisk bistand. Etter at jeg er ferdig her med dere så er det advokaten som tar seg av resten. Det at forfatteren i tillegg har valgt å plante dette i media viser bare hvor spekulativt og umoralsk dette er.

– Man skal tåle en del diskusjon rundt sin egen person, men å bli anklaget for korrupsjon eller andre kriminelle handlinger, er noe man rett og slett ikke kan finne seg i, sier Hallén.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst!