REAGERER STERKT PÅ BOKUTGIVELSE: Yngve Hallén og Trond Fylling har nok lite til overs for Knut Høibraaten etter at den tidligere agenten fredag ga ut en bok der han blant annet beskylder de to for å være korrupte.
REAGERER STERKT PÅ BOKUTGIVELSE: Yngve Hallén og Trond Fylling har nok lite til overs for Knut Høibraaten etter at den tidligere agenten fredag ga ut en bok der han blant annet beskylder de to for å være korrupte.

– Totalt feil å beskylde Sogndal for korrupsjon

– Jeg har en del dritt på ham også, sier Trond Fylling om tidligere agent Knut Høibraaten. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BAKGRUNN: Tidligere agent beskylder Hallén for korrupsjon

Trond Fylling var linken mellom Sogndal og den polske agenten Marcin Hakman, som ordnet nåværende Brann-keeper Piotr Leciejewskis overgang fra Korona Kielce til Sogndal i 2008.

– Jeg har besøkt Marcin i Polen flere ganger, sier Fylling til TV 2 på telefon fra Frankrike.

Han mener Knut Høibraaten bommer grovt når han i sin nye bok beskylder den daværende Sogndal-ledelsen for korrupsjon i forbindelse med Leciejewskis overgang til norsk fotball.

– Det er jo noe alle må forstå. Oppegående folk forstår jo at dette er totalt feil.

– Hva legger du i det?

– Knut Høibraaten forsøker å selge en bok for å tjene penger... Jeg har jo en del dritt på Høibraaten, men jeg skriver ikke bok om det av den grunn, sier Fylling, som bekrefter at han var involvert i Leciejewski-overgangen.

– Jeg var involvert ja. Jeg formidlet Piotr til Sogndal, og Marcin var hans agent. Men hele denne prosessen gikk etter boken og det var ingen ulovligheter.

– Jeg lurer på hvorfor ikke Knut Høibraaten har ringt meg og spurt meg om dette. Dette er ikke en sak, og jeg har egentlig ingenting å forsvare. Dette var en helt vanlig overgang. Sogndal betalte den polske klubben og jeg sendte regning til Hakman. Jeg har betalt skatt for pengene jeg fikk.

– Hvor mye penger fikk du?

– Det husker jeg ikke, svarer Fylling, som påpeker at han ikke var ansatt i Sogndal på dette tidspunktet.

– Jeg jobbet for meg selv og hadde mitt eget selskap. I 2010, da jeg ble ansatt i Sogndal, ga jeg beskjed til Hakman at vi måtte endre våre profesjonelle forhold.

– Hva synes du om denne bokutgivelsen?

– Høibraaten har gitt ut en Se & Hør-bok. Noe mer enn det har jeg ikke å si.

Hakman i SMS til TV 2: – Sludder
Agent Marcin Hakman skriver følgende i en tekstmeldingen til TV 2:

«Jeg kan fortelle at jeg aldri har gitt penger under bordet. Det forfatteren av denne boken har skrevet er sludder, hvor han prøver å manipulere mine ord. Jeg har aldri møtt Mr. Hallén, og forfatteren fremstiller det jeg har sagt helt feil.

Denne overgangen ble gjort innenfor FIFAs regler. Jeg ønsker ikke å stille opp på noe som er med på promotere slikt sludder som denne boken er. Dersom denne saken ender i retten vil jeg komme å fortelle det samme som jeg forteller deg nå»

Hallén: – Jeg synes det er trist
Yngve Hallén kom med følgende utsagn via fotball.no fredag:

– Jeg kan ikke leve med feilaktige påstander av en slik karakter - verken som fotballpresident eller menneske. Jeg har aldri mottatt penger under bordet, og jeg vil forfølge saken juridisk.

Hallén reagerer i likhet med Fylling og Hakman sterkt på at Høibraaten og forlaget ikke har kontaktet ham og konfrontert ham med påstandene.

– Jeg merker meg at Høibraaten i dag er mer vag om fakta i saken et intervju med Bergens Tidende. Han sier blant annet at han ikke bastant kan påstå at mitt navn ble nevnt, og han sier videre at det er umulig for ham å vite om jeg hatt noe med dette å gjøre. Jeg synes det er trist at et forlag bruker ikke-dokumenterte og feilaktige påstander for å selge bøker, sier fotballpresidenten.