Høibraaten til TV 2: – Ikke bekymret for søksmål

Den tidligere fotballagenten snakker ut om bokutgivelsen.

BAKGRUNN: Tidligere agent beskylder Hallén for korrupsjon

Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder den nåværende fotballpresidenten Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for korrupsjon.

Det kommer frem i boken «Fotballagenten – Røverhistorier fra Fotball-Norge», som blir gitt ut fredag 3. oktober.

Via fotball.no nekter Hallén for at dette er tilfelle og varslet rettslige skritt hvis boken kom ut, noe den altså nå har gjort.

– Jeg kan ikke leve med feilaktige påstander av en slik karakter - verken som fotballpresident eller menneske. Jeg har aldri mottatt penger under bordet, og jeg vil forfølge saken juridisk.

Fredag sier Høibraaten til TV 2 at ha ikke er redd for å bli saksøkt av Hallén.

Se hele intervjuet med Høibraaten i videovinduet øverst!

– Nei, det er jeg ikke. Flere jurister har gått gjennom boken og godkjent den. Hvis dere lurer på noe mer om akkurat dette, får dere ta det med forlaget.

– Hva skjedde egentlig i 2008?

– Jeg ble kontaktet av en polsk agent som jeg hadde jobbet litt med og som jeg stolte på. Han ringte meg angående det han kalte et faglig spørsmål. Det han lurte på var om det var normalt å stikke penger under bordet i forbindelse med overganger i norsk fotball. Han fortalte videre at han hadde blitt bedt om å gjøre nettopp dette, altså å betale direktøren og sportssjefen i Sogndal under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang til Sogndal i 2008, forteller Høibraaten.

Det hører med til historien at tross det Høibraaten mener er klare bevis, nekter den aktuelle agenten, Marcin Hakman, for hele saken.

Summen det skal ha vært snakk om er 5000 euro.

– For meg hersker det ingen tvil om at dette har funnet sted, sier Høibraaten, som i e-postutvekslingen med Hakman lovet på tro og ære at han aldri skulle fortelle dette til noen.

– Og nå sitter jeg her på TV 2 og forteller om det. Det er selvsagt dårlig gjort, men jeg mener det er nødvendig.

– Du vet ikke om selve transaksjonen har funnet sted?

– Nei, det gjør jeg ikke.

– Hvor vanlig tror du dette er?

– Nå var ikke jeg en typisk storagent, men jeg tror ikke slikt som dette er mer vanlig i Norge enn i andre land. Men denne saken er viktig å få belyst, sier Høibraaten.