AVVISER ANKLAGENE: Yngve Hallén avviser beskyldningene som kommer frem i en ny bok Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
AVVISER ANKLAGENE: Yngve Hallén avviser beskyldningene som kommer frem i en ny bok Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tidligere agent beskylder Hallén for korrupsjon

Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder Yngve Hallén for å ha mottatt svarte penger. Fotballpresidenten varsler juridiske etterspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere fotballagenten Knut Høibraaten beskylder den nåværende fotballpresidenten Yngve Hallén og den daværende ledelsen i Sogndal for å ha mottatt svarte penger under bordet i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polsk fotball til Sogndal før 2008-sesongen.

Høibraaten kommer med anklagene i sin nye bok «Fotballagenten», som legges ut for salg fredag.

– Ba om 40 000 kroner
Han hevder at den polske FIFA-agenten Marcin Hakman tok kontakt og informerte om at daværende Sogndal-direktør Yngve Hallén og en sportsdirektør ville ha penger under bordet før de signerte keeperen. Hakman blir sitert på at de ønsket 5000 euro (cirka 40 000 kroner) hver.

Den tidligere agenten forteller til VG at han ikke vet om Hallén mottok disse pengene.

– Nei, og det er et viktig poeng. Jeg vet jo ikke om de har fått disse pengene. Jeg har aldri sett pengene bli overlevert. Men i mitt hode har den polske agenten ingen grunn til å lyve for meg om dette. Det ville vært meningsløst. Han har ingen motiv for å fortelle meg dette som en løgn. Det var et faglig spørsmål, sier han.

Hallen varsler rettslige skritt
Yngve Hallén var daglig leder i Sogndal frem til han ble president i Norges Fotballforbund i 2010.

Overfor VG avviser Hallén på det sterkeste at han er korrupt og varsler juridiske etterspill etter påstandene som kommer frem i boken til den tidligere fotballagenten.

– Jeg er ikke korrupt. Hvis denne boken kommer ut, så vil jeg forfølge det juridisk. Det er uholdbart for meg å ha disse tingene hengende over meg i de posisjonene jeg sitter i. Dette er direkte anklager om korrupsjon og har overhode ikke rot i virkeligheten. Jeg skal finne meg i mye rart, men dette finner jeg meg ikke i, sier Hallén til VG.

En rasende Hallén forteller videre at han søkte umiddelbar juridisk bistand etter at VG gjorde ham kjent med bokens innhold.

– Hvis det som VG forteller står i boken, så kommer jeg til å forfølge det juridisk. Og kreve at de dementerer det og trekker det tilbake, understreker fotballpresidenten.