Tobarnsfar dømt til forvaring for overgrep mot barn

En 46 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til ni års forvaring for seksuelle overgrep mot fire barn i Bærum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fordi den tiltalte tidligere er domfelt og bøtelagt flere ganger for seksuelle forbrytelser ble han idømt forvaring med en minstetid på seks år.

Mannen må også betale til sammen 650.000 kroner i oppreisning til sine fire ofre, skriver Asker og Bærum Budstikke.

Dommen ble avsagt onsdag og skulle forkynnes for 46-åringen, som har sittet i varetekt siden de siste overgrepene i fjor sommer.

Den nå fraskilte mannen er selv far til to mindreårige barn. Et av ofrene var ni år og ofte hjemme hos familien da mannen gjentatte ganger skal ha forgrepet seg på henne i 2008.

To andre jenter var bare fem år da de ble utsatt for mannens overgrep i august fjor sommer.

Jentene ble ført inn i et skogholt ved Huldreveien på Borgen i Asker. Der la mannen ifølge dommen bind for øynene på jentene under påskudd av at de skulle leke noe. Etterpå fikk 46-åringen dem til å masturbere ham.

Denne saken ble raskt oppdaget av faren til den ene av jentene. En uke etter at overgrepene skjedde, ble 46-åringen pågrepet. Politiet siktet først mannen for utuktig omgang, men utvidet senere saken til å omfatte voldtekt, som han nå er dømt for.

(©NTB)